header

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van ons programma?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

September 2013

SEPTEMBER 2013

volkstheater
Vernieuwd Gents Volkstoneel
SINATRA
donderdag 5 tem  zaterdag 7 september om 20u00
zondag 8 september om 15u00
woensdag 11 tem vrijdag 13 september om 20u00
tickets: € 18
online reservatie

Sinatra

Veertig jaar geleden kreeg Supporterslokaal Sorgeloos het onverwachte bezoek van Frank Sinatra. Slechts enkele bevoorrechten smaakten toen het genoegen om van dichtbij kennis te maken met The Voice. Tijdens een jaarlijkse reünie doen de laatste getuigen er alles aan om de herinnering aan die avond levendig te houden. Gemakkelijk wordt hen dat niet gemaakt, want ongeloof en afgunst is hun deel. Maar er zijn bewijzen, muzikale en tastbare. Strangers in the Night in een Gents volkscafé.

tekst: Jo Van Damme
spel: Dirk Buyse, Bob De Moor en Tanya Zabarylo
piano: Rik De Bonne
regie: Walter Janssens
productie: Vernieuwd Gents Volkstoneel

______________________________________________________________

Gent Festival van Vlaanderen presenteert:

ODEGAND
zaterdag 14 september

OdeGand - de jaarlijkse opener van het culturele seizoen - is een muziekfeest op en langs de Gentse binnenwateren.
Vaar van het ene naar het andere concert en ontdek alle muziekgenres: van flamenco over jazz naar klassiek. Met één ticket kan je de hele dag gebruik maken van de bootjes en beleef je meer dan 50 concerten van internationale topartiesten in alle Gentse architecturale pareltjes en concertzalen.­
's Avonds geniet je van een adembenemend muzikaal spektakel aan de Gras- en Korenlei. We knallen de nacht in met een magisch vuurwerk dat nog lang blijft nazinderen.

Julien Libeer (België)
14u & 17u30

Jong talent van eigen bodem! Pianist Julien Libeer presenteert drie werken: de Mondscheinsonate van Beethoven, Bénédiction de Dieu dans la Solitude van Liszt en de Barcarolle van Chopin. Elk werk is de cadens van de vorige, als een soort transformatie van donker naar licht. De Mondscheinsonate zweeft, als kind van Beethovens existentiële crisis, tussen verlamde tristesse en revolte. De Barcarolle is de soundtrack van Chopins quasi euforische levenslust en Bénédiction tot slot, een van Liszts meest mystieke werken, treedt op als verbindend element tussen beide extremen. Laat je verrassen door al deze schakeringen!

Le Cirque des Mirages (Frankrijk)
15u45 & 20u30 |

Deze klankgoochelaars brengen je van de ene waanvoorstelling in de andere. Het Franse duo (de zanger-acteur Yanowski en pianist-acteur Fred Parker) valt moeilijk te beschrijven: ‘Niet conventioneel’? Alleszins. ‘Revolutionair’? Waarschijnlijk. ‘Verbluffend’? Sowieso. ‘Geniaal’? Ongetwijfeld! Maar het moet gezegd, ook in zekere zin schokkend. In hun verhalen komen eigenaardige personages aan bod: een man die door zijn schaduw gevolgd wordt, een spookjesvrouw, een kind met een hondenmuil, … Noem het cabaret of chanson, het is een muzikale vertelling zoals nooit eerder gehoord!
Deze voorstelling wordt volledig in het Frans gebracht.

meer informatie: http://www.gentfestival.be/programma/odegand-0

_____________________________________________________________

GAMA vzw en Opendoek presenteren:

FESTIVAL VAN HET AMATEURTHEATER 2013

 GAMA vzw, de overkoepelende organisatie van Gentse amateurgezelschappen organiseert in samenwerking met Stad Gent, Minard en Opendoek het FESTIVAL VAN HET AMATEURTHEATER van dinsdag 17 tot en met zondag 22 september 2013.
7 Gentse amateurtheatergezelschappen presenteren er zich op 1 week aan de toeschouwers.

INLEIDING EN NAGESPREK
Elke voorstelling wordt 45 minuten vooraf ingeleid door het gezelschap in de Spiegelfoyer.
Na de vertoning volgt in de Spiegelfoyer een nagesprek met de groep en het publiek.

SLOTMOMENT EN SLOTRECEPTIE
Op zondag 22 september nodigen we u uit op een slotmoment na de laatste matineevoorstelling én op een slotreceptie!

 TICKETINFORMATIE
tickets: € 13 / € 12 ( Opendoek )
online reservatie
abonnement Quartet ( 4 # voorstellingen ) : € 45 / € 42 ( Opendoek )
online reservatie abo 4 #
abonnement XL ( 7 voorstellingen ) : € 73 / € 70 ( Opendoek )
online reservatie abo 7 #

PROGRAMMA:

La Barraca
Gewist
dinsdag 17 september om 20u00

De Leiezonen
De Naamlozen
woensdag 18 september om 20u00

Theater Trac
Alice in Wond Wond Wonderland
donderdag 19 september om 20u00

Theater Krakeel
Twee dametjes op weg naar het Noorden
Vrijdag 20 september om 20u00

Mamathé
Trouwfeesten en Processen
zaterdag 21 september om 15u00

Theater de WAANzin
Een kersentuin
zaterdag 21 september om 20u00

Multatuliteater
Glengarry Glenn Ross
zondag 22 september om 15u00

meer informatie: www.gamagent.be

__________________________________________________________

Democrazy presenteert i.s.m. Greenhouse Talent:

Graham Parker solo
donderdag 26 september
avondkassa: 19u00
tickets: vanaf € 21,75
online reservatie

Graham Parker

U leest het goed: “Graham Parker - Live! Alone in Gent”. Na een afwezigheid van iets meer dan 15 jaar – zijn vorige show dateert van 1998 in de Ancienne Belgique - speelt Graham Parker eindelijk opnieuw in België. Wie er de vorige keer bij was of de live-platen van dat concert ‘!Live Alone: The Bastard of Belgium’ en ‘The Bastard of Belgium’s Bastard Brother’ in huis heeft, weet hoe verschroeiend een solo-optreden van Graham Parker kan zijn.

Graham Parker begon zijn carrière in 1976 aan de zijde van ‘the Rumour’, een begeleidingsgroep die qua reputatie niet voor ‘the Heartbreakers’ of ‘the E Street Band’ moet onderdoen. In 1977 verscheen hun eerste LP (‘Howlin’ Wind’), een unieke combinatie van in vitriool gedrenkte teksten en opzwepende muziek (van Motown, Reggae tot Britse Rock). Na een vijftal klassieke albums gingen Parker en the Rumour in 1980 uiteen tot ze in 2011 opnieuw een plaat opnamen (‘Three Chords Good’), daarna samen acteerden (in ‘This is 40’ van Judd Apatow) en vervolgens doorheen Amerika toerden. 

Sinds 1980 bracht Graham op de meest uiteenlopende platenlabels een indrukwekkende stapel studio-, live- en compilatie- albums uit. Hij schreef drie boeken, waarvan één met een soundtrack (‘Carp fishing on valium’). Parker trad de laatste 15 jaar uitsluitend in Amerika op; soms met een groep (‘The Figgs’, ‘The Small Clubs’ of ‘The Twang Three’), maar meestal solo.

Enkel gewapend met z’n gitaar en soulvolle stem weet hij iedereen te raken met zijn ironische anekdotes, klassieke songs en occasionele cover (van ‘Don Van Vliet’, ‘Grateful Dead’, ‘Bob Marley’, ‘Sam Cooke’ tot ‘Nirvana’ of ‘Oasis’). Solo klinken nummers als ‘White Honey’, ‘Watch The Moon Come down’, ‘Soul Corruption’, ‘You Can’t Be Too Strong’, ‘Life Gets Better’ of ‘Passion Is No Ordinary Word’ nog veel doorleefder.

Van zijn spetterende solo-shows verschenen al veel live-platen. Naast de bovenvermelde cd’s van het AB-concert uit 1998 mogen ook ‘Live Alone! Discovering Japan’ (1993) en ‘!Live Alone At The Freight And Salvage’ (2012) als verplichte leerstof beschouwd worden. Maar de klassieker onder de klassiekers blijft ‘Live! Alone in America’ een plaat uit 1989 waarmee hij de lat voor solo-performers torenhoog legde. 

Het mooie van dit alles is dat Graham Parker nog steeds zeer vlot zijn eigen norm van weleer haalt. Hij komt voor één avond exclusief naar de zeer knusse Minard! Er snel bij wezen, is de boodschap.

(tekst: Wim Defoort)

meer informatie:  www.democrazy.be

______________________________________________________________

Boekhandel Walry en  De Bezige Bij presenteren:

boekvoorstelling
BARBER VAN DE POL
ZINGEN IS GELUK
vrijdag 27 september om 20u00
toegang is gratis mits reservatie
mail of bel naar Boekhandel Walry : paul.luyten@walry.be of 09 222 91 67

Barber van Pol

Barber van de Pol (1944) is alom bekend als vertaalster van Don Quichot,Moby Dick en het werk van Jorge Luis Borges. Maar ook als schrijfster van fictie en non-fictie (vooral columns) is ze volop geprezen in de pers en genomineerd voor grote prijzen. Ze woont, werkt én zingt in Amsterdam. Ze is inderdaad haar hele leven al gek van zang en schreef er nu een uitbundig boek over, een onverbloemde hulde aan het zingen.

Wie zingt wordt groter. Zingen is fitness voor de ziel. Hoe komt dat, wat gebeurt er als je zingt? Zingen is geluk is een persoonlijke poging om uit te zoeken waarom zang in het leven van de halve mensheid zo’n enorme rol speelt. Waar komt die onbedaarlijke honger naar zang vandaan? Op lichte toon schrijft Barber van de Pol over iets wat vanzelfsprekend is en bij iedereen bekend, terwijl er weinig over wordt geschreven. Haar boek tintelt, het is vrolijk als een kind, het zingt zelf.
Het nieuwe boek wordt voorgesteld door zanger, componist en docent aan het Koninklijk Conservatorium te Gent Lucien Posman.
Naar aanleiding van zijn 60ste verjaardag verscheen vorig jaar zijn veel geprezen cd Welcome stranger, opgenomen met het kamerkoor Aquarius. Ze bevat een greep uit zijn vocaal-instrumentaal werk van de laatste tien jaar.
Muzikaal wordt de avond opgeluisterd door de heren van Kamerkoor El Grilloonder leiding van Inge Bollaert. Op het programma staan liederen voor mannenkoor van Franz Schubert (1797-1828).
Na afloop signeert de auteur.

______________________________________________________________

Gent Festival van Vlaanderen presenteert:

 ODEGAND BY NIGHT
zaterdag 28 september

Op 28 september 2013 wordt de wereld van de klassieke muziek verweven met nightlife tijdens de eerste editie van OdeGand By Night, de nachtelijke variant op het evenement voor wereldmuziek, jazz en klassieke muziek OdeGand (14 september) en ook de afsluiter van het Gent Festival van Vlaanderen.

Tijdens OdeGand by Night - een samenwerking tussen Gent Festival van Vlaanderen en gelegenheidscurator John Roan(Arsenal) – worden zes unieke locaties in de Gentse binnenstad omgetoverd tot muziekclubs. Daar zullen gerenommeerde klassieke componisten het nachtleven induiken, elektronicawizards hun beats overgieten met een symfonisch sausje en ook jonge wolven uit diverse andere kunstdisciplines een podium krijgen. Verwacht dj-sets in een orkestraal jasje, klassieke ensembles met elektronische invloeden en Bach-sonates met hedendaagse visuals.

JEF NEVE
20u00 – 21u00 – 22u00

Ook onze hoogsteigen pianovirtuoos Jef Neve mag niet ontbreken op de affiche van OdeGand by Night. Met zijn Jef Neve Trio blikte hij de succesvolle albums Blue Saga, It’s Gone, Nobody is Illegal, Soul In A Picture, Imaginary Road en Sons of the New World in, waarmee hij binnen en buiten de landsgrenzen bekendheid verwierf. Daarnaast maakte hij enkele opmerkelijke eigen pianoconcerto’s, stond hij op de planken met onder anderen José James en Gabriel Rios, componeerde hij mee de muziek voor de Oscarwinnende film The Artist en won hij een tiental belangrijke muziekprijzen waaronder vijf MIA’s. In 2011 verraste Neve met een pianoversie van Goose’s Synrise. Die cover zal hij, naast eigen repertoire en interpretaties van andere bekende songs, live uitvoeren tijdens een uptempo concert op OdeGand by Night.

meer informatie en tickets: www.odegandbynight.be

______________________________________________________________

volkstheater knop