header

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van ons programma?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

November 2016

dans
kabinet k en HETPALEIS
HORSES

 

Vrijdag 4 & zaterdag 5 november 20u00
Zondag 6 november 15u00
Vrijdag 11 & zaterdag 12 november 20u00

Tickets via Tickets Gent  09 225 01 01
Online reservatie 

Horses is een dansvoorstelling met een ontembare energie, waarin 5 jonge kinderen en 5 volwassenen elkaar ontmoeten. Klein en groot delen gretigheid en verwondering, en bovenal een onwankelbaar vertrouwen in elkaar.

Horses gaat over groot willen zijn en over kind willen blijven, over macht en kwetsbaarheid, over dragen en gedragen worden. Over het aftasten vòòr de overgave, het zoeken naar wie de touwtjes in handen heeft, het vinden van de cadans. De voorstelling getuigt van de kracht en integriteit in menselijke verhoudingen.

Op live muziek van Thomas Devos en Eva Vermeiren zoeken de dansers naar een symbiose, een uniek verbond met de ander, als ruiter en paard.

Kabinet k hanteert een danstaal die veel vertelt met weinig, die vertedert en pijn doet tegelijk, die sober en rijk is, abstract en naturel, ernstig en speels. Live muziek, de aanwezigheid van verschillende generaties op de scène en de invloed van de beeldende kunsten zijn constanten in het werk. Kabinet k benadert dans op een zeer organische manier. De poëzie van het werk is universeel.  Horses is in zijn gelaagdheid een voorstelling voor zowel volwassenen als voor kinderen vanaf 8 jaar.

SPEL
Jacob Ingram-Dodd
Evelyne Rossie
Kwint Manshoven
5 kinderen

CREDITS
Choreografie: Joke Laureyns & Kwint Manshoven
Muziek: Thomas Devos & Eva Vermeiren
Scenografie: Kris Van Oudenhove & Kwint Manshoven
Dramaturgie: Mieke Versyp
Lichtontwerp: Kris Van Oudenhove
Techniek: Kris Van Oudenhove & Gerold Van Thieghem
Coproductie: HETPALEIS, Takt, STUK
Met steun van: De Vlaamse Gemeenschap
Met dank aan: Les Ballets C de la B, NTGent, LOD, Imaginate (UK), Aabendans (DK)

______________________________________________________________


Lefto & Red Bull Elektropedia present:
BRIHANG  (releaseconcert)

Woensdag 16 november
Online reservatie

Hij rapt, beeldhouwt en schrijft poëzie; in welk hokje hoort Brihang? Boudy Verleye uit Knokke schakelt tussen genres en kunstvormen en doet wat niemand verwacht. En het slaat aan: Leftoliet zijn single in première horen in zijn radioshow;  Flip Kowlier was lovend in Festivalkoorts, en het Nederlandse Noisey noemt zijn muziek en clips retestrak
Red Bull Elektropedia is al fan sinds hij in 2014 tweede werd in de categorie 'beste MC' op de Red Bull Elektropedia Awards.

In november brengt Brihang zijn eerste langspeler Zo Lang Mogelijk uit bij Fake Record. Een hiphopplaat, jawel, maar -wat dacht je- dan één die de grenzen van het genre aftast en verplaatst. Eerste single ‘ Balanceren’ kwam in februari uit en kreeg een warme ontvangst.

www.democrazy.be

______________________________________________________________

BELPOP BONANZA presenteert:
ANDRE BRASSEUR & BAND

 
© Anton Coene

Vrijdag 18 november 20u00
Tickets € 22 ( vvk ) / € 24 ( avk )
Online reservatie

De koning van het Hammondorgel is terug. De maker van de instrumentale monsterhit ‘Early Bird’ is bijna 77 maar heeft nog niets aan panache ingeboet. Voor het eerst in 40 jaar speelt André Brasseur weer in een uitgebreide bezetting. Hij brengt een uur stomende jazz en funk met vijf jonge(re) en begeesterde muzikanten die ook fans zijn. Belpopkenner Jan Delvaux vertelt vooraf het fascinerende levensverhaal van de man.

André Brasseur is een topper. De Hammondvirtuoos heeft een wereldhit op zijn naam staan. Hij is de chouchou van James Brown en Claude François. En hij speelt mee op de grootste successen van Vaya Con Dios.

Toch is hij een cultheld. En dat is deels zijn eigen fout. Brasseur investeert het geld van zijn million seller ‘Early Bird’ (1965) in twee danstenten. Die draaien zo goed en eisen zoveel tijd op dat ze zijn carrière in sluimerstand zetten. 

Zijn straffe, instrumentale nummers trekken in zijn plaats heel Europa rond. Brasseur wordt de koning van de begintunes en de keizer van de dansvloer. Halfweg de jaren 80 ziet hij zijn vergissing in en keert hij voltijds terug naar de muziek. Een grote carrière zit er op dat moment niet meer in.

De man is bijna 77 vandaag en speelt nog een paar keer per week in een restaurant in Namen. Solo. Hij geniet ondertussen, zonder dat hij dat goed beseft, een cultstatus. De platen van weleer worden internationaal gezocht door een zeer gevarieerd publiek. 

Het oeuvre van Brasseur heeft na 50 jaar nauwelijks aan kracht ingeboet. Dat was ook de reden waarom Jan Delvaux en Jimmy Dewit (a.k.a. DJ Bobby Ewing), bekend van Belpop Bonanza, hem in het voorjaar van 2015 benaderden met de vraag of ze een straffe, nieuwe, jonge begeleidingsgroep rond hem mochten bouwen.

Parallel rees ook het idee om - eindelijk - een volledig carrière-overzicht van de man uit te brengen op cd en vinyl. Tot dusver werden namelijk alleen de hits verzameld. Terwijl Brasseur een pak onwaarschijnlijke nummers heeft gemaakt. De compilatie ‘Lost Gems from the 70’s’ (2016/sdBan Records/N.E.W.S.) blijft zijn weg vinden naar een nieuw publiek en stond zelfs een paar weken in de Ultratop.

In maart 2016 werd de nieuwe Brasseur voorgesteld tijdens Leuven Jazz. Aan zijn zijde: Dirk Jans (drums), Ben Van Camp (gitaar) en Ben Brunin (bas), Jo Hermans (trompet) en Wietse Meys (sax). Jans is de drummer van De Mens, de Bennen zaten ook bij Isolde et Les Bens en de blazers hoor je overal waar kwaliteit wordt verwacht.

De groep is helemaal ingespeeld, de vonk is overgeslagen. “Het spelplezier is puur. De jonge muzikanten geven een scherp, zelfs opzwepend kantje aan de muziek”, schreef Het Nieuwsblad. En verder: “Beleeft deze krasse 76-jarige in 2016 de tijd mooiste tijd van zijn leven?”.Alles en iedereen staat alleszins klaar voor een geweldig avontuur. Te beleven in een theater in uw buurt.

Credits
Jan Delvaux – Inleiding

André Brasseur – Hammond
Ben Van Camp – Gitaar
Ben Brunin – Basgitaar
Dirk Jans – Drums
Jo Hermans - Trompet
Wietse Meys - Saxofoon

André Brasseur signeert na afloop met plezier alles waar zijn naam op staat. Breng dus gerust uw singles, langspeelplaten of cd’s mee. Er is ook een souvenirwinkel waar enkele recente uitgaves kunnen gekocht worden.

In samenwerking met 30CC/Leuven Jazz

www.andrebrasseur.org

_______________________________________________________________

theater
de Roovers
De Gouden Draak

 Maandag 21 tem donderdag 24 november 20u00
Tickets € 16 / 12 (red)
Online reservatie

 Een spiegel voor de geglobaliseerde samenleving

Een grootstad, ergens in Europa. Op de benedenverdieping van een appartementsgebouw bevindt zich het Chinees restaurant De Gouden Draak.  In de veel te kleine keuken staan zes sans-papiersgekneld tussen de dampende wokpannen. De jongste vergaat van de tandpijn maar durft niet naar de tandarts omdat hij illegaal in het land verblijft. Ondertussen stroomt de eettent vol met klanten: een toekomstige vader die eigenlijk geen kind wil, een man met een vreemde bijverdienste en twee stewardessen die net terug zijn van een lange trip.

In deze zoetzure komedie vertolkt het Antwerpse theatercollectief de Roovers maar liefst achttien verschillende personages. ‘De Gouden Draak’ toont het leven van illegale vluchtelingen in Europa en laat zien dat mensen van diverse pluimage - ook al zijn ze in deze geglobaliseerde samenleving vreemden voor elkaar - toch met elkaar te maken krijgen. Het stuk geeft een gezicht aan zij die in heel Europa aanwezig zijn, maar die wij nauwelijks - willen? - zien.

tekst: Roland Schimmelpfennig – cast: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente & Nico Sturm - geluidsontwerp & muziek: Yves De Mey – scenografie: Stef Stessel

_______________________________________________________________


volkstheater knop