header

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van ons programma?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

November 2015


Concert
CHANTAL ACDA
Support: Deadman Orchestra

 

Maandag 2 november 20u00
Tickets € 14,75 ( vvk ) / € 16 ( adk )
Online reservatie

Chantal Acda zit sinds kort bij het geweldige Glitterhouse Records, dat ook integere artiesten als Scott Matthew, 16 Horsepower, Wovenhand en Tamikrest huisvest.

Stilzitten zit er niet in voor Acda: onder de moniker Sleepingdog maakte ze al 3 albums en werkte ze samen met o.a. Adam Wiltzie (Stars of the Lid, A Winged Victory For The Sullen). Ondertussen maakte ze ook deel uit van formaties als Isbells, Distance, Light & Sky (met Walkabouts' Chris Eckman), True Bypass (met Craig Ward) en Marble Sounds.

In 2013 verscheen dan uiteindelijk haar eerste (bejubelde) album onder haar eigen naam, 'Let Your Hands Be My Guide'. In september 2015 mogen we de opvolger verwachten: 'The Sparkle In Our Flaws'. Voor dit album werkte ze samen met haar soulmate en partner in crime Peter Broderick (o.a. Efterklang) en Shahzad Ismaily (werkte geregeld samen met a.o. Lou Reed, Tom Waits en Bonnie Prince Billy). Maar ook rasartiesten als Valgeir Sigurdsson, Heather Woods Broderick (Efterklang) en Eric Thielemans werkten maar al te graag mee aan het album.

Aftellen geblazen om het resultaat te horen in de prachtige Minardschouwburg, de ideale zaal voor de intieme muziek van Chantal Acda.

Support act is Deadman Orchestra, een project van Youri van Uffelen. Hij werd eerder al opgemerkt met zijn elektronicaprojecten (ynri), baldadige rockmuziek (tRAM, el torturado), postpop ('aisikl), opgemerkte theaterscores voor BraaklandZHEbilding en De Roovers en werkte al samen met o.a. Rudy Trouvé, Ephraïm Cielen Chantal Acda. Eentje om te ontdekken!

www.chantalacda.com

______________________________________________________________

 

KLOPPEND HERT
ich bin wie du

 

Dinsdag 3 november 20u00
Tickets: € 15 / € 12 ( red )
Online reservatie 

Vanuit het nostalgisch gemis naar de muziek die Haider Al Timimi  als kind in de woonkamer hoorde spelen en geprikkeld door de theatervoorstellingen die hij op video zag in de jaren ’80, ging hij voor deze voorstelling op zoek naar de restanten van een tijd waarin de Arabische wereld haar culturele en artistieke hoogtepunt kende.

Tussen de ruines van die prachtige herinneringen vond Al Timimi de poëtische muziek van Fairuz. Ze bezingt vol weemoed het verlangen, het verlies, de utopie van samenleven en staat
nog steeds symbool voor de diversiteit en progressiviteit binnen de Arabische wereld van de jaren 60.

Als het de nostalgie is die Haider naar Fairuz dreef, dan is het de relevantie van haar teksten voor de Arabische situatie vandaag waardoor hij bij haar bleef stilstaan en besloot om via Fairuz en vanuit een morele verplichting ‘Ich bin wie du’ te maken.

In ‘Ich bin wie du’ speelt Haider Al Timimi  een semi- autobiografisch personage HAIDER die in het Westen zijn culturele erfgoed niet bewaard, maar vernietigd ziet. Hij bestijgt het podium als een uitgebluste imitator van Michael Jackson
en gaat op zoek naar een nieuw alter ego, een nieuwe identiteit in deze woelige tijden.
Haider gaat de strijd aan met zijn verleden en de leegte in zijn hart en verliest zich langzaamaan in een obsessie met Fairuz.  Hij onplooit zich tot een nooitgeziene imitatie van een revolutionair met als enige doel de face lift van de oude Arabische cultuur en tradities te voltrekken.

Vrijheid om te zijn wie je wil zijn als hoogste goed en de complicaties die daarbij optreden wanneer je uit een ander deel van de wereld komt.
Het is de explosieve kracht van persoonlijke en wereldgeschiedenis die het personage duwt in een positie waarin zijn draagkracht en mentale stabiliteit een wankelpunt bereiken.
De zalvende kracht die van de muziek uitgaat stuwt de voorstelling naar een emotioneel hoogtepunt zonder dat die een oplossing biedt voor de vele vragen die ongetwijfeld opgeworpen zijn.

Van en met  Geert Vandyck, Haider Al Timimi
Tekst  Haider Al Timimi  Geert Vandyck
Dramaturgie  Bart Capelle
Muziek  Eduardo Vega
Kostuum  Marij de Brabandere
Licht  Reynaldo Ramperssad
Geluid  Jan Dewin
Productie en Administratie  Brigitte Mys
Met de steun van  Union Suspecte & de Vlaamse Overheid

______________________________________________________________

79ste LANDJUWEEL

Een team van selecteurs bezocht in de loop van het voorbije theaterseizoen 60 producties verspreid over heel Vlaanderen. Twaalf producties kwamen terecht op de longlist, waaruit er vijf werden geselecteerd voor het festival omwille van hun kwaliteit en diversiteit.

DE ACHTERKLAP
Aansluitend aan de voorstelling verzamelen we voor een babbel met de theatergroep. Vragen die op je lippen branden over de voorstelling kan je stellen aan de regisseur en acteurs. De nieuwsgierigen onder jullie kunnen uiteraard ook gewoon komen luisteren.
Aanvang: 15 minuten na afloop van de voorstelling.
Duur: max. 20 minuten.
in Minard in de Spiegelfoyer op de eerste verdieping.

---------------------------------------------------------------------------------------

De Koning sterft
Lust naar Kunst (Lokeren)

Donderdag 5 november 20u00
Tickets via NTGent 09 225 01 01
Online reservatie

Koning Bérenger de Eerste is een machtige vorst die regeert over een machtig land. Dat was 500 jaar geleden zo, vorig jaar, afgelopen maand, vorige week, gisteren én zelfs vijf minuten gelden.
Maar nu is zijn koninkrijk in verval, is de Koning zélf in verval. Over iets meer dan een uur is de Koning dood, aan het eind van de voorstelling is alles en iedereen weg.
De Koning sterft… Iedereen weet het, iedereen accepteert het, behalve de Koning, want hij heeft ‘nog zoveel te doen’.
‘De Koning sterft’’ van Ionesco is een absurd, tragisch, komisch en burlesk verhaal over een koning die zijn sterfelijkheid niet wil aanvaarden.

Tekst: Eugène Ionesco
Regie: Fabio Van Hoorebeke
Spel: Kathy De Wilde, Mieke Imschoot, Inge De Nul, Heleen Van Laere, Bart Verwaeren, Marc Beuseling

Duur: 70 minuten

---------------------------------------------------------------------------------------

Zoals de dingen gaan
Toneelatelier  (Aalst)

Vrijdag 6 november 20u00
Tickets via NTGent 09 225 01 01
Online reservatie

Een man probeert zich te handhaven. Hij bekommert zich niet om de waarheid, maar botst er voortdurend tegenaan. Best vervelend. Hij heeft onenigheid met zijn vrouw, last met zijn ouders, moeilijkheden met de wet. Op zich niets bijzonders. Gewoon zoals wij dat allemaal hebben. In een opwelling trekt hij naar de andere kant van de wereld, regelrecht zijn ongeluk tegemoet. En dan, met het mes op de keel, wanneer hij geen kant meer op kan, begint het hem te dagen hoe de dingen gaan. Begint hij te begrijpen hoe alles in elkaar zit. Hoe de dingen gaan. Waarschijnlijk… Een relaas over de loop der dingen en aanvaarding.

Tekst: Peter De Graef
Regie: Gregory Caers
Spel: Steven De Leeneer, Sofie Van De Perre, Karel Lievens

Duur: 85 minuten

Meer informatie www.landjuweelfestival.be

______________________________________________________________


dans
Gent Bougement
SOIRÉE BOUGEMENTZaterdag 7 november  20u00
Tickets: € 13 / € 10 voor leden danspunt, -26 jaar en +65 jaar / € 8 voor deelnemer workshop
Tickets via gentbougement@gmail.com

Gent Bougement is een platform voor hedendaagse dans in Gent dat de brug slaat tussen amateurdans en het werk van professionele makers.  Tijdens de avondvoorstelling Soirée Bougement presenteert Gent Bougement korte creaties van jonge Gentse dansmakers.

Charlotte Vanden Eynde (CAMPO, Kaaitheater, STUK, wp Zimmer) maakte op vraag van Gent Bougement een creatie voor een groep amateurdansers. Het resultaat is in première te zien op Soirée Bougement!

Arend Pinoy (Het KIP, Kopergietery, cie SOIT) toont met ibrahim zijn veelzijdigheid als danser en acteur in een fragiel stukje danstheater.

Jonge choreografe Laura Neyskens (Sidi Larbi Cherkaoui, les ballets C de la B) presenteert in première Meer-Min, een duet met Daisy Ransom Phillips over de in schoonheid gehulde stereotiepe vrouw.

Vania D'Angelo en Fanny Vandesande van TALK trakteren u tot slot op Ant and..., een spel met lijven, beelden en vormen.

Op zaterdag 7 en zondag 8 november 2015 geven al deze choreografen ook workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen met en zonder danservaring. Het volledige programma staat op www.gentbougement.be

Gent Bougement is een initiatief van TALK en Oiterpe, met de steun van Vooruit, les ballets C de la B, Stad Gent, Danspunt en Forum Voor Amateurkunsten.

Meer informatie www.gentbougement.be

______________________________________________________________

Concert Rock
CASPIAN
Support Jo Quail

 

maandag 9 november 20u00
Online reservatie

Sinds de release van 'Waking Season' uit 2012 heeft Caspian een moeilijke periode moeten overbruggen (in 2013 stierf hun bassist Chris Friedrich onverwachts op 32-jarige leeftijd) en wisten toch door te zetten. Gelukkig maar. Een fel gesmaakte EP en enkele tours (o.a. met die andere post-rock helden van 65daysofstatic) staat de band weer te beuken als weleer:gitaarerupties, keiharde drums, een stomende baslijn en vooral sfeer, véél sfeer. Eerder dit jaar zorgden de post-rockers van Caspian nog voor een indrukwekkende passage op het DUNK! Festival.
Onlangs loste het gerenommeerde Stereogum 'Darkfield', een eerste nummer uit het in september te verschijnen album 'Dust And Disquiet'. Beluister hieronder die knappe single.
Single Youtube

http://www.democrazy.be
http://caspianmusic.net/

_____________________________________________________________

  Ism. Greenhouse Talent

Concert Pop
SHARON ROBINSON

 

Dinsdag 10 november 20u00 (cancelled)

Met veel spijt moet Sharon Robinson haar komende Europese tournee afzeggen vanwege familiale omstandigheden, om terug te keren naar de Verenigde Staten. Sharon waardeert het begrip en de steun van de fans. We willen vragen om Sharons privacy te respecteren en om geduldig verder nieuws af te wachten. Informatie over de terugbetaling van de tickets wordt zo snel mogelijk meegedeeld.

www.democrazy.be
www.sharonrobinsonmusic.com

______________________________________________________________


Novastar: Joost Zweegers Solo

Woensdag 11 november 20u00
Tickets: € 26 ( voorverkoop ) / € 29 ( avondkassa )
Online reservatie

Novastar herrees in 2014 in stijl met Inside Outside, een album dat zijn stek verdiende in menig eindejaarslijstje, met parels als Closer To YouLight Up My Life en het recente Kabul. Achter de knoppen zat John Leckie, de producer van ‘The Bends’ van Radiohead, ‘Showbiz’ en ‘Origin Of Symmetry’ van Muse en de debuutplaat van The Stone Roses.
De broeierige sfeer van het nieuwe album zette meteen ook de toon voor de begeesterende live shows die Joost Zweegers met zijn band de afgelopen maanden wist neer te zetten.
Die tournee wordt nu afgesloten met enkele solo concerten van Joost Zwegers. Verwacht fantastisch nieuw materiaal en een bak vol klassiekers als BecauseMiamiMars Needs WomanWrong en Never Back Down.

Meer informatie

______________________________________________________________

Theater
Piet Afeuille / Theater Malpertuis
GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder

Donderdag 12 en vrijdag 13 november 20u00
Tickets: vanaf € 14
Online reservatie

Een tekst van Tom Lanoye, gespeeld door actrice Viviane De Muynck, in een regie van Piet Arfeuille. Drie kleppers van formaat.

‘GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder’ kadert in de herdenking van WO I, maar heeft ook stevige wortels in de recente actualiteit. Wat bezielde Anders Breivik voor zijn aanslagen in Noorwegen? Wat dreef jihadisten ertoe om de cartoonisten van ‘Charlie Hebdo‘ om te brengen? Hoe lag Gavrilo Princip met de moord op Frans Ferdinand van Oostenrijk mee aan de basis van WO I?

Lanoye linkt in zijn tekst het revolutionaire geweld uit het verleden met dat van het heden. De gelauwerde Vlaamse auteur schreef zijn tekst op vraag van regisseur Piet Arfeuille, die een voorstelling wilde maken over het spanningsveld tussen de complexe realiteit enerzijds en de geschiedschrijving anderzijds, die onvermijdelijk een gesimplificeerde versie brengt van de realiteit. En bovendien een versie die meestal door de overwinnaar wordt geschreven.

Viviane De Muynck speelt de moeder van een gedode terrorist, haar enige kind. Zonder zijn aanslag te vergoelijken, en zonder zichzelf te sparen, neemt ze de maat van een tijdperk en wordt ze een spiegel van de actuele samenleving. “Had mijn zoon zijn misdaden gepleegd in oorlogstijd, en in een legeruniform? Hij had een monument gekregen.’”

"Mocht ik weten wat ik nu weet, zou ik mijn kind dan hebben laten geboren worden?" 

productie: Theater Malpertuis en GoneWest / tekst: Tom Lanoye / spel: Viviane De Muynck / 
regie: Piet Arfeuille / 
decor: ruimtevaarders / licht: Jan Maertens / geluid: Peter Connelly / kostuums: Lieve Pynoo

www.malpertuis.be

_______________________________________________________________

 

monoloog
Daan Hugaert
een trooster

 

Zaterdag 14 november 20u00
Zondag 15 november 15u00
tickets: € 16
online reservatie

Bart woont nog thuis bij een moeder met een struisvogelcomplex en zwakke darmen. Hij heeft een roeping. Hij is clown en heeft maar één stelregel in het leven: troost brengen, trooster zijn. 
Maar hij heeft plankenkoorts, slaapt slecht en blijkt alles verkeerd te doen wat een mens ook maar verkeerd kan doen. Vers uit bed, mijmert hij over de moed van zijn idool Mussolini, die met de borst vooruit en met gespreide armen het noodlot tart. 

Uitgerekend op de dag dat hij zich oppept voor een opbeurend optreden voor het jonge grut, valt er weer een envelop van de VDAB op de deurmat waarop in rode inkt ‘zeer dringend’ staat gepend. De zoveelste werkaanbieding die hij zal afslaan. Want een kunstenaar moet zich niet bekreunen om het alledaagse; hij moet naar de sterren reiken! 
Hij gritst de brief van de deurmat om het gezeur van zijn moeder te ontlopen, en moffelt hem in zijn onderbroek, waarmee hij een brokkenparcours zonder weerga inzet.
Vol in de borst getroffen moet hij die avond zelf troost zoeken bij zijn oude moeder die piept als een kuchend vogeltje.

‘Een trooster’ is een tragikomische monoloog van Jibbe Willems.
Daan Hugaert bewerkt deze tekst voor Vlaanderen.
Mieke Laureys regisseert hem met humor en poëzie. 

_______________________________________________________________

 Theater
het KIP
de slimme de domme de gladde en de dode

Dinsdag 17 & woensdag 18 november 20u00
Tickets € 16 / € 12 ( red )
Online reservatie

een slimme 
een domme 
een gladde 
en een dode   

Ze hebben elkaar al in jaren niet meer gezien. Het lot brengt hen weer samen. Ooit waren ze onafscheidelijk maar daar is plots een einde aan gekomen. Ze worden geconfronteerd met elkaar, hun verleden en vooral met zichzelf. Zijn hun dromen zo verschillend? Is er iets dat hen nog bindt? Zijn ze werkelijk zo veranderd? Of is het de wereld die zo veranderd is?  

Wij zijn allemaal schapen zegt hij
En om te overleven zegt hij
 
Moet ge niet proberen rapper te lopen dan de wolf
Nee zegt hij
Want dat gaat niet
Ge moet zo rap lopen als dat nodig is om in het midden te lopen van de kudde
Niet te rap want dan zit ge aan de buitenkant van de kudde
Niet te traag want dan zit ge ook aan de buitenkant
Nee juist rap genoeg
schoon veilig in het midden van de kudde
dat is de kunst  
 

Van en met: Tom Dupont, Pieter-Jan De Wyngaert, Arend Pinoy, Yahya terryn, Boris Vanseveren 
Muziek: Pieter-Jan De Wyngaert 
Scenografie: Giovani Vanhoenacker 
Techniek: Maarten Thorrez & Niels Vanherpe 
Dramaturgisch advies: Ellen Stynen 
Productieleiding: Karel Vanacker 
Fotografie: Thomas Dhanens 
Catering: Sergio Hermans 
Productie: het KIP & Theater Antigone    
Met dank aan: Jan Claerbout, Cesar De Sutter, Jef Vanderburght & Viktor Van de Putte   

www.hetkip.be

_______________________________________________________________

Ultima Thule 
DOOR DE MUUR 
(14+)

Vrijdag 20 & zaterdag 21 november (première) 20u00
tickets: € 15 / € 13 / € 10
Online reservatie

2015. Of 2014. Of 2016.

Na een blitzcarrière in Londen keert een man terug naar het dorp waar hij zijn vakanties doorbracht. Naar het huis dat zijn ouders gekocht hadden.

Zeelucht was goed voor hem.

Het dorp is leeg, een puinhoop bijna.

Op het strand ontmoet hij Michael. Een kerel vol idealen, vol plannen.

En Julia. Zij is de school beu. Ze wil het proberen in de showbizz, als een Amy Winehouse. Haar moeder was daar fan van.

Hier weggaan. Maar naar waar? Naar het noorden of net naar het zuiden?

In Door de muur treffen drie levens elkaar. Het botst! Toch hebben ze meer met elkaar gemeen dan je op het eerste gezicht zou vermoeden.

Tekst en regie: Wim De Wulf
Spel: Dominique Collet, Kurt Defrancq, Sven Ronsijn en Sander Van den Broeck
Muziek en soundscape: Tom Wolf
Poppen en kostuums: Evelyne Meersschaut
Scenografie en techniek: Rupert Defossez

http://www.ultima-thule.be

_______________________________________________________________

Koninklijke Gentse Politieharmonie
“ ‘k Zie eu geire “

Zondag 22 november 2015 om 15 uur
Tickets € 12 ( incl 1 drankje naar keuze + 1 euro naar Arkgemeenschap Gent )
Online reservatie

de Koninklijke Gentse Politieharmonie in première in de Minard

" 'k zie eu geire " ... de bezielende uitspraak van Romain Deconinck en zijn drijfveer om "kunst" voor iedereen toegankelijk te maken. De Koninklijke Gentse Politieharmonie houdt van Romain en van zoveel andere muzikale "sterren" die ons hieraan helpen herinneren. Dirigent Werner Vande Sande zorgt voor een muzikale pousse-café in de Minard, vol populaire muziek en "sjansons" met o.a. een ode aan Romain Deconink als bezieler van het volkstheater en Walter De Buck als volksartiest en mede oprichter van de vernieuwde Gentse Feesten. Een vertolking van Verdi's "oprechte liefde" uit de prelude act deel drie is onze knipoog naar "de liefde" in de klassieke opera.

We speilen allemoal mee oans herte, dus 't geef nie da 't er 'n noatje mankeert, kômt moar allemoal meezinge in den “Minard”..  

De vzw Koninklijke Gentse Politieharmonie is een amateur muziek-vereniging. De harmonie is in 1901 opgericht binnen de Gentse politie en telt een bezetting van een 35-tal leden, onder leiding van dirigent Werner Vande Sande.

www.kgph.eu

_______________________________________________________________

Theatertour
Het Zesde Metaal
Niets doen is geen optie

(c) Pieter Verhaeghen 2015

dinsdag 24 november 20u00
tickets €20
online reservatie

Niets doen is geen optie. En al helemaal niet voor Het Zesde Metaal, want de groep rond frontman Wannes Cappelle heeft met zijn derde album Nie voe kindersde kloof met de kopgroep definitief gedicht. Sterker nog: dankzij een karrenvracht viersterrenrecensies en twee singles die het tot radiohit hebben geschopt (Dag zonder schoenenen Gie, den otto en ik) zitten Cappelle en co nog fris genoeg om aan de kop te sleuren, op alle parcoursen. Na een zo goed als uitverkochte clubtour, met bijwijlen stevig te keer gaande gitaren, neemt Cappelle zijn volledige groep nu ook mee naar het theater, maar dan wel met een meer ingetogen repertoire. Naast talrijke verstilde pareltjes uit zijn drie albums trakteert Het Zesde Metaal ook met ijzersterk materiaal uit Spelen in Berlin, de gloednieuwe EP met werk over de Eerste Wereldoorlog die in september verschijnt.

Het Zesde Metaal:
Wannes Cappelle (zang, akoestische gitaar)
Tom Pintens (elektrische gitaar en piano)
Filip Wauters (elektrische gitaar, lapsteel, pedal steel),
Tim Van Oosten (drums)
Robin Aerts (bas)

Licht: Bruno Decock
Geluid: Jeroen Vereecke

www.hetzesdemetaal.be

______________________________________________________________

Theater
Laura Van Dolron
Liefhebben

 

Woendag 25 & donderdag 26 november 20u00
Tickets vanaf € 12
Online reservatie  

Een zachte hartverscheurende voorstelling over
het enige wat er toe doet.

Met haar voorstelling ‘Liefhebben’ wist de Nederlandse theatermaakster Laura van Dolron het voorbije seizoen veel gevoelige snaren te raken, zowel in Vooruit als in de andere zalen die haar tournee aandeed. Kon je er toen niet bij zijn? Dan krijg je dit seizoen een herkansing.
In 'Liefhebben' gaat van Dolron verder dan de romantische liefde die we kennen van tv, films en liefdesliedjes. Ze gaat op zoek naar de daadkrachtige, universele liefde. Dat brengt haar bij o.a. Nelson Mandela, Jean Paul Sartre, Yoko Ono, maar vooral ook bij zichzelf, haar partner, haar vader, het kindje dat ze na 3 maanden zwangerschap verloor… Hoe dicht liggen liefde en dood bij elkaar? Spreken geluk en verdriet elkaar tegen, of maken ze elkaar net mogelijk?
'Liefhebben' is opgenomen in de longlist voor de officiële juryselectie van het Nederlandse Theaterfestival 2015! De jurt schreef: "Laura Van Dolron is terug. Wederom slaagt ze er glansrijk in een roerige privé periode uit te laten waaieren tot een voorstelling die universeel is. Puntig, vol liefde én humor."

Tekst en spel: Laura van Dolron / Dramaturgie: Martine Manten / Vormgeving: Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek / Lichtontwerp: Gé Wegman / Tourneeplanning en promotionele ondersteuning België: www.thassos.be / Verkoop Nederland: Bureau Berbee culturele affaires / Marketing en publiciteit: Louise de Koning, Theaterzaken Via Rudolphi / Liefhebben is een
co-productie met het Nationale Toneel
http://lauravandolron.com/

_______________________________________________________________

Muziek / theatershow
SAINT-MARTEAU
Saint-Marteau à la folie !

 Vrijdag 27 november 20u00
Tickets € 16
Online reservatie 

Voor de opvolger van de erg succesvolle theatershow “Saint-Marteau se fait Gainsbourg’, neemt de Gentse (!) chansonnier Saint-Marteau het publiek mee op reis door zijn muzikale schatkamer én door zijn spectaculaire kleerkast.

Dit keer geen covers van een overleden chanson-legende, maar ijzersterk materiaal, gaande van enkele cult-klassiekers (“Croque monsieur”, “Tout le monde est pute”) tot gloednieuwe nummers waaronder natuurlijk ook de single “Belgissimo!”.

Rode draad door de show is Saint-Marteau’s voorliefde voor de grote Franse Revue (Folies-Bergère, Casino de Paris,…) maar met de uiterst solide begeleiding van vier rasmuzikanten, is dit vooral weer een stevige kruising tussen one man show en een rockconcert. 

Youtube teaser  

_____________________________________________________________

ACADEMIE VOOR PODIUMKUNSTEN

‘Yvonne van Romain’

Zaterdag 28 november 20u00
Tickets € 25

Online reservatie

Popkoning Jean-Pierre Maeren i.s.m. de Academie voor Podiumkunsten brengt op zaterdag
28 november een eerbetoon aan Yvonne Delcour, weduwe van Romain Deconinck.
Van 1949 tot 1990 was Yvonne actrice in de Minardschouwburg, vol passie en liefde voor het volkstoneel en het Gentse dialect, en onafscheidelijk aan de zijde van ‘Romain’.

Na een succesvolle reeks ‘Chapeau Romain’(2005), waar het leven van Romain Deconinck toen op meerdere Gentse podia werd gebracht onder de vorm van een groots opgezette poppentheaterproductie door Popkoning Jean-Pierre Maeren samen met Yvonne en wijlen Rudy Reunes i.s.m. de Academie voor Podiumkunsten kunnen wij ook, 10 jaar later, niet ontbreken ter gelegenheid van 100 jaar Romain Deconinck.

Tijdens deze unieke voorstelling ‘Yvonne van Romain’ , met o.a. de medewerking van tal van prominente gasten, live-band, anekdotes en verrassende elementen zeggen wij dankbaar
chapeau Yvonne voor alles wat zij samen met Romain heeft verwezenlijkt.

 

‘Dagelijkse kost‘

zondag 29 november 15u00
tickets € 10
Online reservatie  

In een wervelende vaart nemen de studenten uit de studierichting WOORD van de Academie voor Podiumkunsten (afdeling Sint-Amandsberg) u mee in hun dagelijks bestaan.

Zij brengen een typische gezinssituatie anno 2015 en keren na de pauze honderd jaar terug in de tijd met een aparte kijk op het jaar 1915
Alles wat zich afspeelt tussen opstaan en naar bed gaan....voor en door 'groot en klein’.
Emotie, speelsheid , ruzie, ontroering, geluk en verdriet....en nog VEEL MEER.

Regie : Marleen Vermeir

______________________________________________________________

volkstheater knop