header

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van ons programma?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

November 2015

DEMOCRAZY  presenteert:
Novastar: Joost Zweegers Solo

Woensdag 11 november 20u00
Tickets: € 26 ( voorverkoop ) / € 29 ( avondkassa )
Online reservatie

Novastar herrees in 2014 in stijl met Inside Outside, een album dat zijn stek verdiende in menig eindejaarslijstje, met parels als Closer To YouLight Up My Life en het recente Kabul. Achter de knoppen zat John Leckie, de producer van ‘The Bends’ van Radiohead, ‘Showbiz’ en ‘Origin Of Symmetry’ van Muse en de debuutplaat van The Stone Roses.
De broeierige sfeer van het nieuwe album zette meteen ook de toon voor de begeesterende live shows die Joost Zweegers met zijn band de afgelopen maanden wist neer te zetten.
Die tournee wordt nu afgesloten met enkele solo concerten van Joost Zwegers. Verwacht fantastisch nieuw materiaal en een bak vol klassiekers als BecauseMiamiMars Needs WomanWrong en Never Back Down.

Meer informatie

______________________________________________________________

Theater
Piet Afeuille / Theater Malpertuis
GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder

Donderdag 12 en vrijdag 13 november 20u00
Tickets: vanaf € 14
Online reservatie

Een tekst van Tom Lanoye, gespeeld door actrice Viviane De Muynck, in een regie van Piet Arfeuille. Drie kleppers van formaat.

‘GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder’ kadert in de herdenking van WO I, maar heeft ook stevige wortels in de recente actualiteit. Wat bezielde Anders Breivik voor zijn aanslagen in Noorwegen? Wat dreef jihadisten ertoe om de cartoonisten van ‘Charlie Hebdo‘ om te brengen? Hoe lag Gavrilo Princip met de moord op Frans Ferdinand van Oostenrijk mee aan de basis van WO I?

Lanoye linkt in zijn tekst het revolutionaire geweld uit het verleden met dat van het heden. De gelauwerde Vlaamse auteur schreef zijn tekst op vraag van regisseur Piet Arfeuille, die een voorstelling wilde maken over het spanningsveld tussen de complexe realiteit enerzijds en de geschiedschrijving anderzijds, die onvermijdelijk een gesimplificeerde versie brengt van de realiteit. En bovendien een versie die meestal door de overwinnaar wordt geschreven.

Viviane De Muynck speelt de moeder van een gedode terrorist, haar enige kind. Zonder zijn aanslag te vergoelijken, en zonder zichzelf te sparen, neemt ze de maat van een tijdperk en wordt ze een spiegel van de actuele samenleving. “Had mijn zoon zijn misdaden gepleegd in oorlogstijd, en in een legeruniform? Hij had een monument gekregen.’”

"Mocht ik weten wat ik nu weet, zou ik mijn kind dan hebben laten geboren worden?" 

productie: Theater Malpertuis en GoneWest / tekst: Tom Lanoye / spel: Viviane De Muynck / 
regie: Piet Arfeuille / 
decor: ruimtevaarders / licht: Jan Maertens / geluid: Peter Connelly / kostuums: Lieve Pynoo

www.malpertuis.be

_______________________________________________________________

Theatertour
Het Zesde Metaal
Niets doen is geen optie

(c) Pieter Verhaeghen 2015

dinsdag 24 november 20u00
tickets €20
online reservatie

Niets doen is geen optie. En al helemaal niet voor Het Zesde Metaal, want de groep rond frontman Wannes Cappelle heeft met zijn derde album Nie voe kindersde kloof met de kopgroep definitief gedicht. Sterker nog: dankzij een karrenvracht viersterrenrecensies en twee singles die het tot radiohit hebben geschopt (Dag zonder schoenenen Gie, den otto en ik) zitten Cappelle en co nog fris genoeg om aan de kop te sleuren, op alle parcoursen. Na een zo goed als uitverkochte clubtour, met bijwijlen stevig te keer gaande gitaren, neemt Cappelle zijn volledige groep nu ook mee naar het theater, maar dan wel met een meer ingetogen repertoire. Naast talrijke verstilde pareltjes uit zijn drie albums trakteert Het Zesde Metaal ook met ijzersterk materiaal uit Spelen in Berlin, de gloednieuwe EP met werk over de Eerste Wereldoorlog die in september verschijnt.

Het Zesde Metaal:
Wannes Cappelle (zang, akoestische gitaar)
Tom Pintens (elektrische gitaar en piano)
Filip Wauters (elektrische gitaar, lapsteel, pedal steel),
Tim Van Oosten (drums)
Robin Aerts (bas)

Licht: Bruno Decock
Geluid: Jeroen Vereecke

www.hetzesdemetaal.be

______________________________________________________________

Theater
Laura Van Dolron
Liefhebben

 

Woendag 25 & donderdag 26 november 20u00
Tickets vanaf € 12
Online reservatie  

Een zachte hartverscheurende voorstelling over
het enige wat er toe doet.

Met haar voorstelling ‘Liefhebben’ wist de Nederlandse theatermaakster Laura van Dolron het voorbije seizoen veel gevoelige snaren te raken, zowel in Vooruit als in de andere zalen die haar tournee aandeed. Kon je er toen niet bij zijn? Dan krijg je dit seizoen een herkansing.
In 'Liefhebben' gaat van Dolron verder dan de romantische liefde die we kennen van tv, films en liefdesliedjes. Ze gaat op zoek naar de daadkrachtige, universele liefde. Dat brengt haar bij o.a. Nelson Mandela, Jean Paul Sartre, Yoko Ono, maar vooral ook bij zichzelf, haar partner, haar vader, het kindje dat ze na 3 maanden zwangerschap verloor… Hoe dicht liggen liefde en dood bij elkaar? Spreken geluk en verdriet elkaar tegen, of maken ze elkaar net mogelijk?
'Liefhebben' is opgenomen in de longlist voor de officiële juryselectie van het Nederlandse Theaterfestival 2015! De jurt schreef: "Laura Van Dolron is terug. Wederom slaagt ze er glansrijk in een roerige privé periode uit te laten waaieren tot een voorstelling die universeel is. Puntig, vol liefde én humor."

Tekst en spel: Laura van Dolron / Dramaturgie: Martine Manten / Vormgeving: Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek / Lichtontwerp: Gé Wegman / Tourneeplanning en promotionele ondersteuning België: www.thassos.be / Verkoop Nederland: Bureau Berbee culturele affaires / Marketing en publiciteit: Louise de Koning, Theaterzaken Via Rudolphi / Liefhebben is een
co-productie met het Nationale Toneel
http://lauravandolron.com/

_______________________________________________________________

 

volkstheater knop