header

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van ons programma?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

Maart 2017

Comedy
Freddy De Vadder
FREDDY ON ICE

(c) Tom Verbruggen

Vrijdag 3 maart 20u00
Tickets € 16 vvk / € 18 avk
Online reservatie

Daar komt Freddy De Vadder aangegleden met alweer een nieuw spetterend avontuur: Freddy on ice!
Zet je schrap voor een sensationele rit op de achtbaan van Freddy’s onvoorspelbare leven. Dankzij de ontwapenende choreografieën zweeft de eeuwig jonge held sierlijker dan ooit tevoren over het podium: entertainment gegarandeerd!

Tijdens deze spectaculaire avondshow – zijn zesde al – tast Freddy De Vadder voortdurend de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid af. Zijn verhalen vol ontroering en liefde, spanning en lef houden jong en oud een betoverende spiegel voor. Durf jij mee door die spiegel te stappen? Wees dan welkom op deze wonderbaarlijke belevenis voor het ganse gezin, voor mensen met én zonder diploma.

Na een opgemerkte passage in het Studio Brussel-programma “Studio Kafka” en zijn overwinning in Humo's Comedy Cup moest professionele profiteur Freddy De Vadder plots volop aan de bak als stand-upcomedian. En met succes, want na twintig jaar toert hij nog steeds tot ver buiten de eigen contreien.
Niemand wil een exemplaar in huis, maar elke toeschouwer hangt aan Freddy’s besnorde lippen als hij in ongekuist West-Vlaams tegen heilige huisjes schopt. Vanuit de onderbuik van de maatschappij komt de pinten drinkende kettingroker met choquerende, maar verrassend intelligente inzichten voor de dag.
In het najaar 2015 was Freddy De Vadder, het alter ego van Bart Vanneste (°1970), ook de centrale figuur van de nieuwe Canvas-serie “Bevergem”. Het idee en het scenario zijn ontsproten aan het brein van Vanneste himself, bijgestaan door enkele streek- en zielsgenoten.

Tekst & spel: Bart Vanneste
Idee & concept: Bart Vanneste & Thierry Lepoutre
Coach: Dries Heyneman & Wannes Cappelle
Licht & techniek: Dave Werbrouck
Productie & management: BB - Bram Bostyn

www.freddydevadder.be

_______________________________________________________________

Monoloog
Josse De Pauw
DE HELDEN

Woensdag 8 tem zaterdag 11 maart 20u00
Tickets via Tickets Gent 09 225 01 01
Online reservatie

Is een mens in staat zijn leven te geven? Voor zijn land, voor zijn lief, voor zijn overtuiging? Kunnen helden echt bestaan of zijn ze enkel een onmisbaar element van het stichtend verhaal? En als ze hebben bestaan, was datgene waarvoor ze hun leven gaven, hun sterven waard? En als ze nog steeds bestaan, waar geven ze dan nu hun leven voor? En weten helden zélf dat ze helden zijn?

Met De Helden schrijft Josse De Pauw een monoloog waarin hij vraagtekens plaatst bij het heldendom en de betekenis daarvan vandaag. Historica Sophie De Schaepdrijver staat hem bij in zijn zoektocht naar een hedendaagse definitie. Dominique Pauwels vertrekt voor zijn compositie vanuit stemmen en concrete geluiden. Hoe zou het hoofd van degene die hier aan het woord is, klinken? Niet alles ligt vast in een partituur, de tekst is in direct contact met geluid en muziek. Met technicus Brecht Beuselinck live op de scène, wil Josse De Pauw elke avond weer bouwen aan de meerstemmigheid van het heldendom.

SPEL
Josse De Pauw

CREDITS
Tekst & regie: Josse De Pauw
Compositie: Dominique Pauwels
Tekstonderzoek: Sophie De Schaepdrijver
Muzikale uitvoering: Brecht Beuselinck
Kostuums: Greta Goiri
Productie: LOD MUZIEKTHEATER, KVS

_______________________________________________________________

Theater
ODYSSEUS.
EEN ZWERVER KOMT THUIS.


Donderdag 16 maart 20u00
Vrijdag 17 maart 16u00
Zaterdag 18 maart 11u00 & 19u00

Tickets via Tickets Gent 09 225 01 01
Online reservatie

De man van vele listen moet u, Muze,
voor mij bezingen. Hij zwierf zeer veel rond
nadat hij Trojes goddelijke burcht verwoest had,
zag de steden van veel mensen
en leerde zo hun geest en volksaard kennen.

Het verhaal van een zwerver op drift, die na een veel te lange oorlog de veel te lange weg naar huis zoekt. Vrouwen, eilanden, zee en de inmenging van een weerbarstige god belemmeren zijn weg. Thuis wacht hem het ultieme gevecht om weer vader, vorst en echtgenoot te worden.

24 acteurs vertellen en spelen de Odyssee. Eén na één, met verzen die het knagen van de tijd doorstonden. Een oercanon dus, maar genadeloos actueel. Homeros’ klassieker in een soepele vertaling in blanke verzen van de hand van Patrick Lateur.
Deze theatermarathon van meer dan 24 uur kun je over drie avonden beleven.
24 mannelijke helden op een rij, van jong naar minder jong. Lisbeth Gruwez biedt hen, als enige vrouw, met haar danssolo een woordeloos antwoord.

Regie  Michael De Cock
Tekst  Homeros
Vertaling  Patrick Lateur
Spel  Bartel Jespers, Lukas De Wolf, Rashif El Kaoui, Oscar Van Rompay, Stef Aerts, Servé Hermans, Ruud Gielens, Valentijn Dhaenens, Bruno Vanden Broecke, Jurgen Delnaet, Junoir Mthombeni, Steven Van Watermeulen, Frank Dierens, Kris Cuppens, Frank Focketyn, Lucas Vandervost, Bert Luppes, Tom Jansen, Lisbeth Gruwez…
Productie  KVS & NTGent ________________________________________________________________

BROEDBLOEDERS presenteert

HAN SOLO
KLOENKE

(c) Tom Bertels

Donderdag 23 maart 20u00
Tickets  € 14 vvk / € 16 avk
Online reservatie

In zijn nieuwe show KLOENKE deelt Han solo stevige klappen uit… maar moet hij zelf ook slagen incasseren. Maar toch blijft Han Solo terugvechten. Nu de Islamitische Staat, de Kuringse Kleurenwies Ka- meraden en andere radicale hobbyclubjes de wereld bedreigen, is Han Solo actueler dan ooit. En noodzakelijk! Hij is de stekende aambei in de reet van alles wat conservatief, extreem en naïef is. Ongemakkelijk – pijnlijk zelfs – maar altijd grappig. Humor met inhoud, diepgang, dubbele bodems en liters zalf.

KLOENKE is de vierde avondvullende show van Han Solo, gespeeld door acteur Han Coucke. Naast Han Solo is Coucke ook regisseur van oa Philippe Geubels, Steven Mahieu, William Boeva…

________________________________________________________________

volkstheater knop