header

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van ons programma?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

Maart 2015

Kunstencentrum Vooruit presenteert:

verteltheater
Pieter De Buysser / LOD
De Ongelooflijke Veranderingen van Meneer Afzal (over zijn glazen been wordt niet gesproken)

Woensdag 4 tem zaterdag 7 maart
Tickets: € 16 / 12 (red)
Online reservatie

Intiem verteltheater met een surrealistische hoek af

Het verhaal van Meneer Afzal legde al een heuse weg af. Wat begon als een radiofeuilleton vond zijn weg naar intieme Gentse huiskamers en duikt nu in de theaterzaal. Pieter De Buysser kruipt in de rol van hedendaagse bard. Samen met zangeres Lieselot De Wilde (over haar begeleidende banjo wordt niet gesproken) vertelt hij over Meneer Afzal. Deze betrouwbare man was jarenlang een goede bediende in Brussel. De laatste maanden is het rumoerig buiten. Mensen komen de straat op. Meneer Afzal wil weten wat er gebeurt. Hij wil weten wat deze mensen vragen en waar ze voor staan. Een komische reeks begint, een grotesk feuilleton, een politiek sprookjesboek.

Met een eigenzinnig script, een decor van meesterverteller Patrick Corillon en muziek van Thomas Smetryns keert LOD Muziektheater terug naar de roots van theater: de magie van een verhaal.

“Iedereen, werkelijk iedereen, zou De Ongelooflijke Veranderingen van Meneer Afzal moeten meemaken.” (**** De Morgen)


_______________________________________________________________


NTGent presenteert:

Theater
Peter Verhelst
Hotel Malaria

Vrijdag 27 & zaterdag 28 februari om 20u00
Woensdag 11 tem zaterdag 14 maart om 20u00
Zondag 15 maart om 15u00
Woensdag 18 tem zaterdag 21 maart om 20u00
Online reservatie

Voorstelling van Peter Verhelst met Lien Wildemeersch en Bert Luppes

Een man van middelbare leeftijd en een jonge vrouw hebben een contract opgesteld en ondertekend. De man, die zich na vele reizen in de stad heeft teruggetrokken, ontvangt de jonge vrouw in zijn huis. Zij zal er, zo zegt het contract, blijven ‘tot gebeurd is wat moet gebeuren’. De voorstelling lijkt wel een film. Er zijn flash-backs. Er zijn ijldromen. Er zijn geluiden — Bangkok? Thailand? Er zijn gesprekken waarin zowel de man als de jonge vrouw zich blootgeeft. Is de vrouw een prostituee, is ze een verpleegster? En wat heeft het pleidooi van de man voor een excessief leven met haar te maken? Wat hebben de reizen met hem gedaan? Waarom heeft hij net haar uitgekozen — of is zij het die hem heeft gevonden? Wat wil ze van hem? Beiden maken het publiek medeplichtig aan de meest fundamentele, meest universele en tegelijk intiemste hunkering: door een ander gezien te worden. Door een ander tot in het uiterste aangekeken te worden.

De voorstelling, gespeeld door Bert Luppes en Lien Wildemeersch, is een saluut aan de onlangs overleden Franse regisseur Alain Resnais. De muziek wordt verzorgd door Kreng, die ook de score van Africa maakte.

Productie: NTGent
Spel: Lien Wildemeersch / Bert Luppes
Credits: Regie Peter Verhelst/ Muziek Kreng/ Lichtontwerp Mark Van Denesse/  Kostuumontwerp An De Mol

_______________________________________________________________

LYRICA vzw

Klassiek concert
Helena Maes, Mauricio Villanueva Espinosa 

Zondag 22 maart 15u00
Online reservatie

De Gentse sopraan Helena Maes en de Mexicaanse tenor Mauricio Villanueva Espinosa brengen u een waaier van aria's uit de opera,- operette, musical en zarzuelawereld.
Zij worden omringd door een groep jonge beloftevolle zangers die aan het begin staan van hun carriére en aan het publiek voorgesteld moeten worden. 
Zij zullen te horen zijn in werken van G. Puccini, G. Bizet, G. Verdi, Ch. Miry, Fr. Léhar, A. L. Webber, J. Serrano e.a.
Philippe Wesemael en Millica Ilic begeleiden.

______________________________________________________________


Vzw Surpluz presenteert:

 BELPOP BONANZA BIS
Jan Delvaux & DJ Bobby Ewing

(c)Tom Verbruggen

Donderdag 26 maart
Tickets: € 13 VVK / € 15 AVK
Online reservatie

Het beste uit de Belgische popgeschiedenis volgens Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing

Belpop. Het woord blijft klinken als de naam van een Russische insectenverdelger. Maar voor Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing is het eten en drinken tegelijk.

In 2013 hebben ze een theatershow gemaakt over hun passie voor Belgische popmuziek: BELPOP BONANZA. De onweerstaanbare drang haalde het op het feit dat ze nog nooit op een theaterpodium hadden gestaan.

Met vuur vertelden ze over Soeur Sourire/Zuster Glimlach en de moord op Kennedy. Over de link tussen Will Tura en Daft Punk. Over Toots Thielemans en de gitaar van John Lennon. Over de zelfcensuur van Arno. Over de gevolgen van ‘De Vogeltjesdans’.
 
Het waren mooie avonden met een enthousiast publiek. Waaronder u misschien. Een opmerking die ze heel vaak hoorden: ‘Jullie kunnen zo nog jaren doorgaan.’ Dat is ook zo. Daarom trakteren beide heren zichzelf en ook u op een bisnummer.

BELPOP BONANZA BIS wordt geruststellend gelijkend en verrassend anders. Het speelveld blijft de Belgische muziekgeschiedenis natuurlijk. Alvast een opwarmer: wat is het verband tussen Ann Christy en Bob Dylan? Welke rockster verkoopt buitenkeukens? Wat hebben wij betekend voor ZZ Top? En waarom is Salim Seghers zo groot in Marokko? Het zijn geen levensvragen, maar een avond lang zijn ze de heetste hangijzers van het heelal.

De verpakking was een verrassing en wordt dat opnieuw. Voor wie deel 1 heeft gezien: denk aan de lasershow. Voor wie deel 1 heeft gemist: niet erg. Elke aflevering staat op zich. En we kennen allemaal de hoofdrolspelers van de verhalen.

De apostels van de Belpop zijn weer op ronde en ze hebben er zin in. Ze hebben trouwens een echt hebbeding bij: Belpop Expert, een zelfgemaakt en professioneel uitgewerkt gezelschapsspel met 400 vragen over de Belgische popmuziek. Zeer beperkt verkrijgbaar. Slacht uw spaarvarken al maar.

Meer informatie : www.belpopbonanza.be

_______________________________________________________________


theater
De grote foulée
Duck Variations

Vrijdag 27 en zaterdag 28 maart om 20u00
Zondag 29 maart om 15u00

Tickets : € 16
Online reservatie

Twee mannen zitten elke dag weer op een bank in een park aan de oever van een meer. Hun schijnbaar banale conversaties draaien in veertien variaties rond het leven van eenden. Elke waarneming van de heren zet ze aan het speculeren over de levenscyclus van de eend, zijn relatie tot natuurlijke vijanden, het fenomeen van het alfamannetje en de volgzame anderen, ja, zelfs de vermoede geheime paargewoontes van boerderijeenden.

In veertien variaties meten de twee zich met elkaar als twee prijsboksers in een komisch, pseudofilosofisch duel.  Het zijn hilarische dialogen, waarin deze zondagsfilosofen elkaar met soms tenenkrullende theorieën proberen af te troeven.

Prijsvechters van dienst zijn Daan Hugaert en Marc Stroobants. Zo lopen Van Deun en Dams elkaar nog eens voor de voeten, tot groot jolijt van de fans!
Net als bij zijn monoloog ‘Een trooster’ doet Daan Hugaert beroep op Mieke Laureys voor de regie. Never change a winning team...

Van: David Mamet
Vertaling Daan Hugaert
Regie: Mieke Laureys
Met: Daan Hugaert en Marc Stroobants


volkstheater knop