header

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van ons programma?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

Maart 2016

Vzw Surpluz

 Comedy / muziek
Preuteleute
“Anology”

(c)Pieter Verhaeghe

Vrijdag 4 maart 20u00
Tickets €16
Online reservatie

Na de succesvolle tour “Un-Butt-Plugged”, waarmee ze heel Vlaanderen plat gespeeld hebben, komen ze terug, die twèè van Preuteleute. Met een nieuwe zaalshow: “Anology”. Even vettig, even vuil en wederom even muzikaal.

Het duo is nog steeds even onafscheidelijk, maar laat zich deze keer wel bijstaan door een derde: Den Diersten. Die moet het geheel muzikaal nog net dat trapje hoger tillen.

In “Anology” neemt het drietal je niet alleen mee doorheen de muzikale geschiedenis van de groep, maar ook doorheen de historie van de sodomie! Het zal dan ook niet verbazen dat ook deze voorstelling van Preuteleute enkel geschikt is voor kinderen vanaf 16 jaar.

Het wordt opnieuw lachen geblazen, voor sommigen tot blètens toe – kortom regelrechte Preuteleute-shit, met voor de vrouwen een blote vent!
(Hoewel we Den Diersten nog moeten overtuigen!)

TEKST, SPEL en MUZIEK:
Sebastien Dewaele (Alain),
Tom Vanrijckeghem (OokAlain) en
Ben Van Camp (Den Diersten)

www.preuteleute.be

______________________________________________________________

Concert
EVA DE ROOVERE & THE WHODADS
Chanticleer tour

Zaterdag 12 maart 20u00
Online reservatie

 Na vier Nederlandstalige albums (De Jager' in 2006, 'Over&Weer' in 2008, 'Mijn Huis' in 2011 en 'Viert' in 2013) en meer dan 15 jaar podiumervaring vond Eva De Roovere het tijd om het over een andere taalboeg te gooien.

Al in 2013 kondigde ze het volgende album aan in bewoordingen als "nieuwe muzikale horizonten verkennen, van lucht veranderen, uit haar vertrouwde cocon vliegen…". En neem dit laatste gerust letterlijk: geproducet door Peter Case in The Carriage House in Los Angeles is 'Chanticleer', haar Engelstalig debuut, een verzameling organische samenwerkingen met de Amerikaanse singer-songwriters Case , Cindy Lee Berryhill en Bob Neuwirth.

De Roovere durft grenzen te verleggen en stijlen te mengen - van folk tot de hedendaagse rock en jazz - omwille van het delen van een lied.

"Door het maken van dit album voel ik me vrij ," zegt Eva over dit album. "Ik reisde en nam risico's, zowel persoonlijk als carrièregewijs en die risico’s hebben zich vertaald in vrijheid voor mij." Eva De Roovere zal tijdens het komende concert met graagte het bevrijdende van Chanticleer op u overbrengen.

Ze laat zich met graagte bijstaan door Steven Janssens, Niels Verheest, Frederik Van den Berghe en Sjang Coenen.

www.evaderoovere.be

_____________________________________________________________

Comedy
Alex Vizorek
Wallonië voor Beginners

Donderdag 17 maart 20u00
Tickets € 16
Online reservatie

Wallonië is voor sommigen tegenwoordig al erg exotisch en vreemd, ook al is het een onderdeel van ons eigen land. Daarom steekt Alex Vizorek de taalgrens over en start hij in het najaar van 2015 met zijn Nederlandstalige (!) theaterproject: “Wallonië voor beginners”. Natuurlijk zijn er verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië, maar er zijn nog veel meer gelijkenissen. In deze solovoorstelling laat Alex u kennismaken met het sympathieke, maar niet altijd gemakkelijke zuiden van België. Hij is voorlopig de enige Franstalige komiek die de taalgrens oversteekt. Net zoals Bert Kruismans met zijn show “La Flandre pour les nuls” de Walen informeerde over en deed lachen met de Vlamingen, wil Alex nu de Vlamingen informeren over en doen lachen met de Walen.      

 Vizorek is afgestudeerd als ingenieur én tegelijk ook als journalist. Het Waalse wonderkind koos er ondanks zijn dubbele diploma toch voor om te starten met comedy, en dat was een schot in de roos. Hij leerde de technieken van het vak bij de bekende theaterschool Cours Florent in Parijs en kon in Brussel meteen terecht bij de Kings of Comedy. Het was in 2009 dat Alex zichzelf op de kaart zet als comedian door tweede te worden in “Radio Académie” van Bel RTL, waar hij ineens bleef als voetbalcommentator. Na deze vliegende start won hij nog heel wat prijzen en ondertussen is hij in Wallonië een vaste waarde op de radio.

Alex zat in het voorjaar van 2014 in het populaire programma “De Humorklas” van Radio 2 en is op de nationale radio “France Inter” (onderdeel Radio France) de vaste België-watcher. Ook op Radio 1 was hij al te gast om zijn eigen middagjournaal te brengen. Nu is hij klaar om de rest van de wereld te veroveren, te beginnen bij Vlaanderen!

_______________________________________________________________

4Hoog
WOESJ ( 3+ )

(c) Celine Vanhoutte

Zondag 20 maart 15u00
Tickets € 11 / € 8 / € 7
Online reservatie

Twee operazangeressen dobberen in een muzikale wereld vol noten, koren en sferen.
Al wat je ziet klinkt. Alles is muziek.
Zelfs eb en vloed.
Wat je hoort is een zalfje voor het oor en hartverwarmend voor het hart.

Spel: Noémie Schellens en Abigail Abraham
Regie: Frans Van der Aa
Muziek: Peter Spaepen
Decor en techniek: Rupert Defossez en Bram Geldhof
Kostuums: Kathleen Moers
Regieassistentie: Elke Van den Audenaerde
Productieleiding: Celine Vanhoutte

Duur van de voorstelling: +/- 45 min

www.4Hoog.be

_____________________________________________________________

Raf Walschaerts ( kommil foo )
Jongen toch.

 

woensdag 30 maart 20u00
tickets € 20 vvk / € 22 avk
online reservatie 

 Raf Walschaerts over leven, liefde en andere trivialiteiten!

Hij vertelt dit keer ZIJN versie van de feiten. Schaamteloos gekleurd door zijn eigen bril, dat wel. Met oogkleppen om u tegen te zeggen, dat ook. Lachwekkend, pathetisch en grotesk, dat zeker, maar wél uit het hart gegrepen.

Jongen toch. (een persoonlijk relaas van een persoonlijk leven)

Raf walschaerts maakt al jaren lang unieke voorstellingen met Kommil Foo, ook deze solo situeert zich weer op het kruispunt van cabaret, toneel en concert. Een piano, een gitaar, een lijf dat gemaakt lijkt om te vertellen.

De pers over JONGEN TOCH:
Cobra ****
"...Walschaerts is een brullende knuffelbeer...Met een foutloos professionalisme ontroert hij anderhalf uur lang een publiek met cabaret, verteltheater, humor en bezwerende luisterliedjes. Dit is een voorstelling die veel te vroeg voorbij is, zo eentje waar je graag “nog een keer”- voor roept."
- Roeland De Trazegnies -
De Standaard ****
"...sociaal engagement, psychologisch doorzicht, filosofische hoogstandjes, goede grappen en tere liedjes... Raf Walschaerts is een ras-verteller"
- Karel Michiels -
Knack ***
"Er staat uitsluitend pure klasse op het toneel... Bonkig, bruut en kwetsbaar."
- Els Van Steenberghe -
De Morgen ****
"Raf Walschaerts beklijft en ontroert met ‘Jongen toch’ ...nu eens met een aai, dan weer verrassend brutaal."
- Liv Laveyne –

Regie: Walter Janssens
Coach: Frank Verhallen en Mich Walschaerts
Productie: Caroline Lanoye
Techniek: Geert Custers

www.rafwalschaerts.be

______________________________________________________________

volkstheater knop