header

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van ons programma?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

juni 2015

Kunstencentrum Vooruit presenteert:

Theater
tg STAN
De Rus

Dinsdag 2 tem zaterdag 6 juni
Tickets: € 18 / € 14 (red)
Online reservatie

Toergenjev, Tsjechov of Tolstoj?

In het voorjaar van 2015 staat het toneelspelersgezelschap STAN er weer met een nieuwe voorstelling. Het wordt een voorstelling met een grotere bezetting, in de traditie van hun ‘Point Blank’ (naar ‘Platonov’ van Anton Tsjechov) of ‘Zomergasten’ (van Maxim Gorki). Alle elementen zijn aanwezig: toneelspelers, partners, veel ‘goesting’,… Maar welk stuk zullen ze brengen? Er was sprake van ‘De Meeuw’ van Tsjechov, maar daarna dachten ze aan ‘De Kersentuin’. Toen kwam plots Toergenjev op tafel liggen. Of is ‘Anna Karenina’ van Tolstoj geen prachtig vertrekpunt? De kogel is nog niet door de kerk, maar één ding is zeker: het wordt een Rus.

Van & met: Evelien Bosmans, Robby Cleiren, Jolente De Keersmaeker, Sara De Roo, Damiaan De Schrijver, Lukas De Wolf, Bert Haelvoet, Stijn Van Opstal, Frank Vercruyssen en Thomas Walgrave / coproductie: KunstenFestivaldesArts, Festival d’Automne, Théâtre Garonne en STAN

Meer informatie : www.stan.be

_______________________________________________________________


Lightnin' Guy & The Mighty Gators
CD Release "Better Days Ahead"

Vrijdag 12 juni
Tickets: vvk  € 15 / avk € 18
Online reservatie

Op 12 juni stelt Lightnin' Guy zijn nieuwe album "Better Days Ahead" voor. Na 7 jaar hard werken ontbolsterde Gentenaar Lightnin’ Guy zich tot de bluestrots van België. Hij bracht 7 langspelers uit in evenveel jaar, terwijl hij non-stop toert in binnen- en buitenland als solo act of met zijn Mighty Gators. Zo speelde hij in 2014 meer dan 200 shows en bracht hij de digitale release 'Oorlogsstemmen' uit. Daarnaast vind je hem zowel in scholen met zijn “Blues In Schools” project. En organiseert hij 2 keer per maand in  Gent een blues jam voor jong blues talent. Ook al bekt het als een stoffig cliché, maar Lightnin' Guy is met voorsprong “the hardest working” blues & roots muzikant in België. Hij is ook de enige Belgische artiest die getekend is bij het prestigieuze label Dixiefrog Records uit Frankrijk die o.a. Eric Bibb, Popa Chubby, Duke Robillard, Joe Louis Walker, Lucky Peterson, ... in haar rangen telt.

Dit wordt een uniek concert want tevens viert de band dan ook hun 7th Anniversary en zullen spelen ze naast de nieuwe songs ook nummers spelen uit de oude doos. Deze show wordt een onderdeel van een uitgebreide Europese tour en is een must voor alle Lightnin’ Guy fans en voor iedereen die de Belgische blues & roots muziek nauw in het hart sluit.

Let the good times roll!
 
Line Up:
Guy Verlinde: zang, slide gitaar & harmonica
Toon Vlerick: gitaar & cello
Karl Zosel: bas gitaar
Thierry Stiévenart: Drums

Greetz & thanx
Lightnin' Guy Verlinde
www.lightninguy.com

_______________________________________________________________

Vzw Gentse Variété Promotie presenteert :

“DANK U ROMAIN”

Zondag 14 juni 2015 om 15u30 u
Tickets: € 12
Online reservatie

Programma rond Romain Deconinck 1915-2015, 100 jaar Romain
- Een waaier van liedjes vanaf 1955
- Met een compilatie anno 1962
- De peperbus 1956 en sketches bekend en onbekend van deze grote Gentse artiest

Met medewerking van :
- Fred Geirnaert
- Ann Lemaître
- Carine Stevens
- Luc De Paepe
- Jozef Van der Linden

______________________________________________________________

volkstheater knop