header

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van ons programma?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

juni 2016

Theater / première
LEARNING HOW TO WALK

 

Dinsdag  17 mei tot woensdag 1 juni
Tickets vanaf € 14
Via NTGent 09 225 01 01
Online reservatie

'Learning how to walk' is een voorstelling over het ondramatische. Het tussengebied waarin niks en alles gebeurt. Een voorstelling over kijken en luisteren op het moment waar we tot nog niks in staat waren.

De onmogelijkheid van spreken en handelen. Een naïeve kindertekening die zich probeert te verhouden ten opzichte van functie en consensus.

Een voorstelling die niet vecht, maar een voorstelling die andere mogelijkheden toont die we misschien al lang vergeten zijn. Een pleidooi voor machteloosheid en de vreugde van het niet weten. Waar alles weer opnieuw geformuleerd kan worden en waar onzin misschien weer zin geeft.

Met:
Lara Barsacq
Elsie de Brauw
Lisi Estaras
Benny Claessens
Risto Kübar

Regie:Benny Claessens
Kostuums:Teresa Vergho
Scenografie:Jozef Wouters
Muziek:Nid & Sancy

_____________________________________________________________

Concert
JONATHAN WILSON

 

Donderdag  2 juni
Tickets & info 

Jonathan Wilson is eersteklas singer-songwriter in de grote traditie van de Amerikaanse psychedelische rock en Laurel Canyon-folk. Hij neemt deze lente een pauze tijdens het werken aan zijn vierde soloalbum, en plant een unieke akoestische solotournee.

Wilson zal nummers brengen uit zijn twee bekende albums Gentle Spirit (2011) en Fanfare(2013), maar ook uit Frankie Ray, het cultalbum uit 2007 dat in uiterst beperkte oplage uitgebracht werd. Tijdens deze tournee zal bovendien een 7" vinyl te koop zijn met een aantal nummers van Frankie Ray.

______________________________________________________________

Theater / co-productie
Hoger Streven, Krakeel , Theater TRAC, de WAANzin
VERHALEN UIT HET WEENSE WOUD 

Woensdag 8 tem zaterdag 11 juni 20u00
Tickets  € 13 ( + 0,95 reservatiekost ) /  € 15 avondkassa
Online reservatie  
Telefonische reservatie via   +32 499 33 69 43

Geluk is slechts een illusie…

Marianne runt samen met haar vader een feestwinkel. Ze valt als een blok voor de charmeur Alfred en verbreekt onmiddellijk haar verloving met de slager en buurman Oscar.
Na die impulsieve beslissing stapelen alle betrokkenen fout op fout, met verstrekkende gevolgen.

'Niets geeft meer het gevoel van oneindigheid als de domheid' schreef auteur Ödön Von Horvath als motto bij zijn toneelstuk.
Is het gespeelde domheid of is iedereen werkelijk zo onnozel ? Het volledige gezelschap zoekt zijn heil in zuipen, vreten en wedden op paardenraces.
Keert iedereen de veranderende realiteit de rug toe ? Je zou bijna denken van wel. Domheid kent namelijk ook zijn grenzen. Onverschilligheid daarentegen viert hoogtij.
Horvath fileert de kleine mens op een monstrueuze wijze. Maar steeds met een vorm van mededogen, empathie en compassie. Want uiteindelijk zoeken we allemaal naar liefde en een portie waardigheid…

TEKST   Ödön von Horvath

REGIE EN BEWERKING   Domien Van Der Meiren

MET    
Ilse Derauw     Kenne Dhoker   Sofie De Mol    Marc Houtekier    Ada Christiaens
Griet Bessems    Dirk Crommelinck   Luc Leblon    Gio Vandendaele
Inge Verleye   Patrick Van Rijsselberghe   Jet Vergaert     Sonja Vereecke
Willem Vereecken     Wim De Witte

____________________________________________________________

 

Van 15 tot 28 juni presenteren de afstuderende master- en professionele bachelorstudenten van KASK en Conservatorium hun eindwerken aan het publiek. Alle disciplines komen aan bod in een rijk gevuld programma op verschillende locaties in de Gentse binnenstad: de overzichtstentoonstelling op de Bijlokecampus, het dramafestival, de première van de KASKfilms, de modeshows getiteld MOVEMENT#23 en een muziekluik met een waaier van concerten.

Meer informatie

 

CONCERTEN

De afstuderende studenten klassieke muziek, jazz en pop stellen hun examenconcerten open voor publiek. In de agenda vind je terug wie waar en wanneer speelt. De master na master studenten Hedendaagse Muziek concerteren samen in MIRY en tijdens SMOG (Brussel) en presenteren u eigentijdse klanken in een gevarieerd programma. De studenten muziekproductie eren de traditie met editie 2016 van MASTERWORKS, de vinyl met werk van hun hand. Ze stellen die aan u voor op een concert in de Minard op maandag 27 juni.

Agenda

De concerten zijn gratis

 

DRAMAFESTIVAL

Tijdens het Drama Festival presenteren bachelor- en masterstudenten KASK drama (en aanverwanten) hun afstudeerwerk. Averechts en klassiek drama, cross-overs, performances en multidisciplinair werk zijn te zien bij Campo, in de Minard Schouwburg, Kopergietery of op locatie in de stad. Het Drama Festival gaat door op 17, 18, 19 juni en op 24, 25, 26 juni 2016. 

Agenda

Tickets: € 5 / 3 / 0
5 rittenkaart: 15€ voor 5 voorstellingen naar keuze 
Reserveren via www.kaskdrama.be tot 12:00 op de dag van de voorstelling
Enkel ter plaatse te betalen.

______________________________________________________________


volkstheater knop