header

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van ons programma?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

Juli 2016

GENTSE FEESTEN 2016

Vernieuwd Gents Volkstoneel
Schoon ogen

 

Vrijdag 15 tem zaterdag 23 juli om 19u30
Op zondag 17 & zondag 24 juli ook om 15u00

Start verkoop dinsdag 17 mei 12u00
Tickets € 18
Online reservatie

Bertrand Bertels, BB voor vrienden en bewonderaars, staat bekend als een gefortuneerd ondernemer.

BB is niet meer piep, maar hij vindt van zichzelf dat hij nog steeds open van geest is, jong van hart en gul in woord en daad. Kortom, een knaap die zijn eigen biografie verdient.

Om die te schrijven en om hem te helpen bij het inventariseren van zijn rijke loopbaan heeft hij een ietwat exotische jongedame in dienst genomen.

Tegelijkertijd heeft hij een aannemer in huis gehaald die zijn nieuwe loft moet aanpassen aan de noden van deze tijd. Misschien is dat ineens wat te veel hooi op de vork, wat te veel volk op één plaats ook.
Een stellingenoorlog lijkt opeens onafwendbaar.

Voor ‘Schoon ogen’ doet het Vernieuwd Gents Volkstoneel andermaal beroep op Jo Van Damme die met zijn gevatte dialogen en verrassende plots het genre van het volkstheater nieuw leven inblaast.

Bob De Moor, drijvende kracht achter het Vernieuwd Gents Volkstoneel, deelt in deze nieuwe productie de scène met Bert Verbeke en Heidi De Grauwe.

Bert Verbeke is uiteraard bekend van zijn rol als Bram Schepers in ‘Thuis’. Hij acteerde reeds bij het Vernieuwd Gents Volkstoneel in ‘De Vis’, speelde twee seizoenen geleden met Clara Cleymans de voorstelling ‘Costa Blanca’ (Twijfel vzw) en was te zien in de musicals ‘Fiddler on the Roof’, ‘Ben X’,  ’14-18’ en ‘Muerto’. In ‘Lee & Cindy C.’, de langspeelfilm van Stany Crets, vertolkt hij de hoofdrol.

Heidi De Grauwe haalde haar diploma Meester in de Dramatische Kunst, optie Toneel aan het Conservatorium in Gent. Heidi was jarenlang te zien in ‘Familie’ en daarnaast speelde ze mee in tal van andere televisieseries waaronder ‘Flikken’ en ‘Witse’. In 2010 en 2012 vervoegde ze het Vernieuwd Gents Volkstoneel voor de producties ‘De Vis’ en ‘Stemmen’.

Tekst: Jo Van Damme
Regie: Bob De Moor
Spel: Bert Verbeke, Heidi De Grauwe, Bob De Moor en een muzikant
Productie: Twijfel vzw voor Vernieuwd Gents Volkstoneel

www.vernieuwdgentsvolkstoneel.be

 _______________________________________________________________

 Initiatief Romain 100 presenteert

 REVUE  ROMAIN - hermixt

Vrijdag 15 tem dinsdag 19 juli om 22u00

Start verkoop dinsdag 17 mei 12u00
Tickets € 18
Online reservatie 

Op maandag 7 december 2015 was het precies 100 jaar geleden dat Romain Deconinck, de aartsvader van het Gentse en Vlaamse volkstheater, werd geboren. Het voorbije jaar werd dit op gepaste wijze gevierd.

Een grootse revue met de jonge garde Gentse acteurs en actrices, ondertussen genoegzaam bekend van theater, film en televisie:
Anemone Valcke, Gilles de Schryver, Bert Verbeke, Lien Maes, Robrecht Vanden Thoren, Flor Van Severen, Wietse Tanghe, Marta Maes en Zahna Angenon

In een regie van Yahya terryn (huisregisseur van het KIP) gaan ze aan de slag met het gigantische repertoire van Romain Deconinck, ‘hermixen’ ze één en ander, geven er een halve of een hele draai aan, en vergasten oude en jonge liefhebbers van goed theater op een verrassende dolkomische revue – gebaseerd op en ter ere van Romain Deconinck .

REVUE ROMAIN- Hermixt is een herneming van de voorstellingsreeks in januari 2016. De reeks was zeer snel uitverkocht  en wordt nu wegens groot succes (een laatste keer ) hernomen. Grijp je kans om deze verrassende revue bij te wonen.

______________________________________________________________

Cie. van de Leute
RUSTE

Zaterdag 16 & van maandag 18 tem zaterdag 23 juli om 15u30
Vrijdag 22 & zaterdag 23 ook om 22u00

Start verkoop dinsdag 17 mei 12u00
Tickets  € 15
Online reservatie

Vincent, Lode en Moniek hebben als 30'ers een bejaardentehuis opgericht voor rijke, (en als het even kan ook terminale) oude mensen zonder familie.
Hun ambitie is duidelijk: rijk worden. Dat Mariette, de vrouw van Lode, ondertussen 'aan het machien' ligt en dat Moniek, de vrouw van Vincent, Lodes minnares werd is bijzaak.
De zaken gaan goed. Althans in deel 1.

In deel 2 zijn we 20 jaar later. Lodes vrouw is gestorven en dat schudt Lode wakker. Hij beseft na al die jaren hoeveel hij van zijn vrouw houdt en wordt haast één met haar urn.
Moniek voelt zich aan de kant gezet en reageert zich af op haar man, Vincent. Dat de zaken ondertussen zienderogen achteruit gaan, dat is een detail.

In deel 3 maken we een tijdssprong naar 40 jaar later. Moniek en Vincent zijn 90 jaar en wonen alleen in het leegstaande en ondertussen half vervallen bejaardentehuis.
En dan komt Lode weer op bezoek. Na 39 jaar...

Auteur: Mathias Sercu
Regie: Wim De Puydt
Met: Michèle Dequin, Dirk Lajoie, Jan De Raedt

______________________________________________________________

Wim Claeys
NACHT VAN DE VUILE LIEDJES

 

Woensdag 20 juli  24u00 ( middernacht! )

Start verkoop dinsdag 17 mei 12u00
Tickets € 15
Online reservatie

De Gentse volksliedtraditie is een reus met vele gezichten: Er zijn de sociaal geëngageerde liederen, er zijn de kluchten, er zijn carnavalsliedjes, straatliederen, filosofische liederen, noem maar op. Maar Gent zou Gent niet zijn als er ook geen schat aan dubbelzinnige en ronduit scabreuze liederen zou zijn.

Wim Claeys gunt het publiek 1 keer op de Gentse Feesten een inkijk in de onderste lade van de Gentse liedjeskast, met een nacht vol vuile liedjes uit de Vetjes van Karel Waeri, caféliedjes, of schunnigheden van eigen makelij.
Uiteraard zal de occasionele schuine mop ook niet ontbreken.

Niet voor zuurpruimen en azijnpissers, maar die liggen toch al in hun bed. De deuren gaan pas open om middernacht!

volkstheater knop