header

 

 

Februari 2014

Victoria Deluxe presenteert:

concert
Brussels Brecht Eisler Koor, Omroerkoor Hasselt & Remork
Vive La Sociale
zaterdag 1 februari
tickets: € 10 / € 8 (red)
online reservatie


______________________________________________________________


comedy
Xander de Rycke
Live Podcast
zondag 2 februari  om 20u00
tickets: € 7
online reservatie

Wat ooit begon als enkele vrienden rond een keukentafel is nu uitgegroeid tot de best beluisterde comedy-podcast van Vlaanderen. De interessantste gasten, de beste verhalen en de grootste zever kan je alleen bij Xander en zijn vrienden horen! En speciaal voor de 100e aflevering van de podcast doen we een speciale show in Gent! Altijd eens in William Boeva zijn manborst willen knijpen? Gilles zien kwaad worden op Dimi omdat hij blijft onderbreken? Het kan allemaal op deze mijlpaal in de Vlaamse podcastgeschiedenis! Wees erbij!
Als je ons nog niet kent beluister eens een paar afleveringen op www.mosselen0130.be
met : Xander De Rycke, Gilles Van Schuylenbergh, Dimitri De Brucker, William Boeva, Seppe Toremans, De Geens en veel verborgen speciale gasten!

______________________________________________________________

Boekhandel Walry & Uitgeverij Vrijdag presenteren:

boekvoorstelling/ verhalenbundel
VERHALEN VOOR HET STERVEN GAAN
Samenstelling MARC COSYNS
donderdag 6 februari om 20u00
UITVERKOCHT

We zijn als de dood voor de dood. We kunnen ons moeilijk verzoenen met het onvermijdelijke. Verhalen voor het sterven gaan bundelt 50 nieuwe, nooit eerder gepubliceerde verhalen aangaande onze eindigheid en hoe we omgaan met de dood, 50 variaties op een thema dat de mens niet loslaat, 50 verhalen die duidelijk maken dat over de dood kan en moet worden nagedacht en gesproken.

Samensteller Marc Cosyns, huisarts, docent, opiniemaker en bevoorrecht deskundige inzake stervensbegeleiding, bundelde authentieke verhalen van o.a. Nic Balthazar, Jean Paul Van Bendegem, Diane Broeckhoven, Herwig Deweerdt, Guido Lauwaert, Griet Op de Beeck, Manu Keirse, Ilah, Wim Opbrouck, Pascale Platel, Annelies Verbeke, Stijn Vrancken, Joke Van Leeuwen en Paul Verhaeghe.

De bundel werd vormgegeven door Jurgen Walschot. Over de aanpak en de betrachtingen van de samensteller praten Diane Broeckhoven en Marc Cosyns.

Een organisatie met de steun van Stad Gent / Dienst Culturele Zaken

Een deel van de opbrengst en de royalty’s van het boek gaan naar de vrijwilligerswerking van de netwerken Palliatieve Zorg Vlaanderen vzw

______________________________________________________________


Democrazy presenteert:

Cd-voorstelling
Senne Guns
ZON
vrijdag 7 februari
tickets: € 14 / € 12,75 ( incl reservatiekost )
online reservatie

http://www.democrazy.be/agenda/senne-guns-cd-voorstelling
www.senneguns.be

______________________________________________________________

 

Dienst Monumentenzorg en Architectuur stelt voor: VOORJAARSLEZINGEN

Voor den kop geschoten. Gent en de terechtstellingen in de Eerste Wereldoorlog.
zondag 16 februari om 10u30
gratis mits inschrijving via Gentinfo 09/ 210 10 10

Tijdens Wereldoorlog I blijven de Belgen in het bezette land niet bij de pakken zitten. Een aantal treedt in dienst van een van de vele geallieerde inlichtingendiensten. Ze dragen geen uniform en vechten in de schaduw.
Niet zonder gevaar beloeren ze dag en nacht de Duitse militaire installaties en troepentransporten. De Duitse politie is echter waakzaam en vele spionnen belanden in de gevangenis. Bijna driehonderd van hen worden door een vuurpeloton terechtgesteld. Wie waren de mannen en vrouwen die vier jaar lang hun leven waagden om de soldaten aan het front te helpen?
Hoe ging een executie in zijn werk en hoe werden spionnen na de oorlog herdacht? Hoe staat het met de Gentse casus?

Spreker: Jan Van der Fraenen, historicus en wetenschappelijk medewerker in het Koninklijk Legermuseum te Brussel.

_____________________________________________________________


NTGent presenteert:
theater
Cyrano
zaterdag 22 februari om 20u00
woensdag 26 februari tem zaterdag 1 maart om 20u00
vrijdag 14 tem zondag 16 maart om 20u00
woensdag 19 tem zaterdag 22 maart om 20u00
online reservatieDeze Franse toneelklassieker uit 1897 van Edmond Rostand, voluit Cyrano de Bergerac, is internationaal bekend door de verfilming uit 1990 met Gérard Depardieu in de hoofdrol. Het stuk speelt zich af in het Parijs van 1640 en draagt de naam van het hoofdpersonage: de dichter en soldaat Cyrano de Bergerac. Deze officier bij de cadetten is welbespraakt als geen ander, maar is ook heimelijk verliefd op zijn nichtje Roxane. Zij is op haar beurt verliefd op de jonge soldaat Christian, die nota bene deel uitmaakt van het regiment dat Cyrano moet aanvoeren. Het zijn de typische ingrediënten voor een lichtvoetig drama vol amoureuze verwarring, maar wat het toneelstuk van Rostand vooral onvergetelijk maakt is de innerlijke strijd van het hoofdpersonage: Cyrano is een man die aanzien geniet en geliefd is door zijn troepen, maar die – ondanks al zijn verbale en fysieke bravoure – grote twijfels heeft over zijn slaagkansen als minnaar. De reden daarvoor is een flink uit de kluiten gewassen reukorgaan. Die grote neus zit, zo denkt hij, de ware liefde in de weg. En dus stemt Cyrano in om Christian te helpen bij het schrijven van brieven aan Roxane…

tekst Edmond Rostand
vertaling & bewerking Bernard Dewulf
regie Julie Van den Berghe
spel Bert Luppes, An Miller en nn
decorontwerp Pol Heyvaert
productie NTGent

Deze productie vervangt het eerder aangekondigde Le square van Marguerite Duras, maar wordt gerealiseerd door dezelfde equipe met behoud van de speeldata.

______________________________________________________________

volkstheater knop