header

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van ons programma?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

Februari 2017

Muziektheater
¡Ambras!
Cervantes dolend door Vlaanderen

Dinsdag 7 februari 20u00
Tickets €18 / 16 (red)
Online reservatie

Bezocht de wereldberoemde Spaanse schrijver Miguel de Cervantes Saavedra (29 september 1547 – 23 april 1616) Vlaanderen?  Sneuvelde zijn broer Rodrigo er in de legendarische slag bij Nieuwpoort?  Vond de schrijver van de Don Quichot er inspiratie voor zijn meesterwerk?  En begon hij er een lang gevecht tegen de windmolens van de dood?
 
Auteur Frank Adam en componist Pol Vanfleteren versmelten literaire hypothesen, historische feiten en hedendaagse parallellen tot explosief muziektheater in ¡Ambras! Cervantes dolend door Vlaanderen. 

Deze creatie kadert in de herdenking van de 400ste verjaardag van Cervantes’ overlijden.  Ze wordt uitgevoerd door Kurt Defrancq, Hans Peter Janssens en Annelies Van Hijfte, in een regie van Vincent van den Elshout en een scenografie van Emilie Lauwers.

Na de vondst van Cervantes’ stoffelijke resten in een Madrileens klooster duikt nu het silhouet van de Don Quichot-schrijver op… in een Vlaamse kerker.

Regie en lichtconcept : Vincent vanden Elshout
Tekst en concept : Frank Adam
Muziek : Pol Vanfleteren
Cast : Hans Peter Janssens, Kurt Defrancq, Annelies Van Hijfte
Scenografie : Emilie Lauwers
Productie, promotie : Click Management, met steun van kunstencentrum De Werf,            
Concertgebouw Brugge en Walpurgis, CC Sijsele
Subsidiënt : Comité voor initiatief Brugge
Historisch advise : Instituto Cervantes Brussel

______________________________________________________________

Comedy
David Galle
EN DAN?

 

Donderdag  9 februari 20u00
Tickets € 14 vvk / € 16 avk
Online reservatie

"Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks." - Dirty Harry in ‘The Dead Pool’

Na de twee avondvullende shows ‘D’ en ‘Overleven In De Chaos’ komt David Galle met ‘En dan?’, een stand-upcomedyshow waarin hij op hilarisch herkenbare wijze één van de grootste problemen van onze tijd aankaart: hoe iedereen denkt gelijk te hebben.

Want u bent wie u bent. U doet de dingen die u doet hoe u ze doet. En dan? Dat doen we allemaal.

We hebben allemaal wel een mening. Dat kunt u zien op het internet. Daar komt ruzie van.

We moeten elkaar gerust laten en elkaars mening respecteren. En we moeten vooral ook stoppen overal onze mening over te geven.

Want laten we eerlijk zijn. We denken dat wat we zeggen of doen belangrijk is. Maar is het wel zo?

En zelfs als het niet zo is: En dan?

David Galle kent u als de winnaar van de Comedy Casino Cup ’09 op Canvas, Bart De Pauws zondagavondprogramma’s ‘De Kazakkendraaiers’ en ‘Twee tot de Zesde Macht’ en de fictieserie ‘Bevergem’.

Tekst & spel: David Galle
Coach: Dries Heyneman
Licht & techniek: Dave Werbrouck
Productie & management: Bram Bostyn

www.davidgalle.be

_______________________________________________________________

Comedy
Gunter Lamoot
FLINKE JONGEN

(o) Filip Naudts

Vrijdag 10 februari
Tickets € 14 vvk / € 16 avk
Online reservatie

Ten dans kameraden: Lamoot herbegint met live comedy! Na twee seizoenen van zijn volprezen tv-programma Superstaar sjeest de zowel verguisde als verafgode komiek opnieuw de planken op.

In het jubileumprogramma Flinke jongen presenteert hij u een hoogstpersoonlijke en verrassende selectie uit 15 jaar live standup, met een paar gouwe ouwe krakers, een serieuze scheut obscure doch hilarische routines die nooit eerdere theatershows hebben gehaald, en natuurlijk ook een karrenvracht aan spiksplinternieuwe heerlijke nonsens.

Zal hij vertellen over zijn nieuwe hond? Zal hij haarfijn uit de doeken doen hoe hij uit liefde voor zijn vrouw die lang beloofde vasectomie met lokale verdoving onderging? Of zal hij ons - we zijn uiteindelijk toch allemaal gewonde dieren - een doekje voor het bloeden in de schoot werpen? Veel maakt het niet uit, wat telt is dat raskomiek Lamoot opnieuw de puntjes op de bühne zet. Laten we de heer danken.

Tekst & spel: Gunter Lamoot
Licht & techniek: Dave Werbrouck
Productie & management: BB - Bram Bostyn

www.gunterlamoot.be

_______________________________________________________________

MAURITS PAUWELS GROEP

Zaterdag 25 februari
Online reservatie

Onder het alter ego Maurits Pauwels werkte Mauro Pawlowski de afgelopen jaren naarstig aan een Nederlandstalig repertoire. Naast het door Peter Verhelst geschreven lied ‘Viel Zo Graag Samen’ en ‘Toen Je Moeder Nog Een Wild Meisje Was’ (uit een theatertournee met Ramsey Nasr) schreef Maurits een volledig album bij elkaar dat na de zomer 2016 zal verschijnen.

De man laat zich op het podium bijstaan door toppers als Sjoerd Bruil, Jeroen Stevens, Bram Weijters en Tim Vandenbergh. Samen zijn ze Maurits Pauwels Groep.

Volg dit event ook op Facebook 
www.democrazy.be

_______________________________________________________________

volkstheater knop