header

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van ons programma?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

Februari 2016

Theater Tartaar en Pascale Platel
" En al mee eene keer"


Zaterdag 6 februari 20u
Zondag 7 februari 15u
Tickets: € 14 / € 10 ( red ) / € 8 ( -12 jr )
Online reservatie

Pascale Platel over de voorstelling:
 
“Ik probeer bewust en onbewust al bijna mijn hele leven de perfectie na te streven.
Hoe komt dat? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat er een tijd was dat ik mijzelf perfect vond en dat was toen ik nog kind was. Tot de dag dat mensen beginnen te zeggen 'dat je beter je best moet doen', 'dat je mooier, slimmer, sterker, groter moet worden, omdat dan betere resultaten haalt. Tegelijk leven we in een tijd dat het stoer en bewonderenswaardig is als je je imperfecties laat zien en er trots op bent. Daarbij wil ik de confrontatie aangaan met iemand met het syndroom van Down, met iemand die op het eerste gezicht niet perfect is. Deze confrontatie zie ik als een zoektocht: een zoektocht naar ont-moeten. '

concept: Theater Tartaar / Sofie Saller
regie: Pascale Platel
spel: Pascale Platel / Frank Brichau
techniek: Kurt Verleure

_______________________________________________________________

Theater / performance
Laura Van Dolron
Wat nu nodig is

 

Dinsdag 9 en woensdag 10 februari 20u00
Tickets vanaf € 12
Online reservatie

Een positieve niet-naïeve preek, spiritualiteit voor sceptici

Dat Laura van Dolrons voorstelling ‘Wat nodig is’ ook erg nodig was, bleek na de succesvolle tournee van het stuk in 2011. Bedoeling van van Dolron was om samen met het publiek even op pauze te drukken, even weg te zijn van de waan van de dag, even geen mening te moeten hebben. In plaats daarvan nodigt de Nederlandse uit om te kijken naar hoe druk wij ons maken om zaken die er eigenlijk niet echt te doen. Wat er dan wel toe doet? Dat wij veel meer op elkaar lijken dan we denken. En dat dat feit heel troostrijk is en een heleboel gedoe scheelt. De Volkskrant schreef toen: “Het was zinvol en louterend om vijf kwartier even in ‘een bad van stilte, een bad van rust’ te mogen verkeren.”

Vier jaar na datum maakt Laura van Dolron een adaptatie van het stuk, samen met acteur Steve Aernouts.

spel: Laura van Dolron & Steve Aernouts

http://lauravandolron.com/

______________________________________________________________

Frans Chanson
Sarah D’hondt
Souvenir 

(c) Filip Van Lerberge

Donderdag 11 februari 20u00
Tickets € 25
Online reservatie

Aangezien het concert van 5 februari uitverkocht is, vindt er een succesherneming plaats op donderdag 11 februari.
(Concert + drink achteraf)
Tijd voor een feest!

Vijf jaar geleden ontstond het Sarah D’hondt Quartet naar aanleiding van een optreden op “Place Musette” tijdens de Gentse Feesten. Ondertussen begeleidden de Stijn Bettens (accordeon), Bart Vervaeck (gitaar) en Lieven Van Pee (contrabas) de chansonnière langs vele podia.
Na het behalen van de Liesbeth Listprijs, de vele prachtige momenten op de Gentse Feesten en invitaties in het buitenland, vliegt het Sarah D’hondt Quartet – eindelijk- de studio in!

Het SDQ nodigt enkele gastmuzikanten uit voor de opnames van hun Franse repertoire en trekt met deze bezetting ook naar de Minard op 5 februari. Daar spelen ze de plaat ‘Souvenir’ integraal. Aangezien het enorme succes brengen we dit concert opnieuw op 11 februari.
Na het concert wordt het publiek uitgenodigd om samen met de muzikanten te klinken op dit nieuwe hoogtepunt!

Info: Die avond is er de mogelijkheid om de LP/cd te kopen of af te halen indien ze reeds werd betaald via de voorverkoop ( crowdfunding loopt van 15/8/2015-01/10/2015).
www.sarahdhondt.be

______________________________________________________________

Concert
LUDO VANDEAU
Au Gré du Charme

Vrijdag 12 februari 20u00
Tickets € 12 VVK / € 14 AVK
Online resrevatie

Ludo Vandeau werd bekend door als stem bij Ambrozijn en Olla Vogala, gastzanger bij Lais en Gabriel Yacoub.
Met eigen band speelde hij op kleine en grote podia, in binnen- en buitenland, met talloze schoolconcerten, huis(kamer)optredens en muziek- en vertelprogramma’s. In Orange kreeg hij de ‘Coup de coeur de jury’ voor zijn versie van een lied van George Brassens.

Na zovele muzikale projecten en podia, en meer dan 15 cd's, was het tijd voor een eerste solo album met eigen werk: Frans chanson of French pop. En die cd is er nu: ‘ Gré du Charme'.
In de zomer van 2015 werd deze voorgesteld met enkele concerten in Italie (zie facebook). En nu wordt dit gevierd in Gent met een feestelijk concert.
Samen met de getrouwe muzikanten, de compagnons de route sinds meer dan 10 jaar: Lode Vercampt (cello), Stijn Bettens (bandoneon, accordeon, accordina en zang), Siegfried Van Schuylenbergh (dobro, resonatorgitaar, 12stringh, banjo, mandoline), Herlinde Ghekiere (zang), Wim Ramon (contrabas, elektrische bas) en Ronald Dhaene (percussie, drums).
En natuurlijk ook enkele gastmuzikanten.
En er is de registratie met camera's van het concert. Clips met live-publiek.
Een avond om U tegen te zeggen...
Wees er bij!
Welkom! 
Nadien drinken we een glas. Of een fles…

www.ludovandeau.be
www.facebook.com/ludovandeau.bandpage
https://itunes.apple.com/us/album/au-gre-du-charme/id1022901347

______________________________________________________________Theater
ACTION ZOO HUMAIN
FLANDRIEN

 

Dinsdag 16 februari 20u00
Tickets € 15 / € 12 (red)
Online reservatie

Aan de eindmeet, op de top van de louteringsberg,
staat de Flandrien zijn scheppende pers te woord:

“Ach ja, ik zeg’t Marc,
als ons leven te vergelijken zou zijn met een perfecte cirkel,
getrokken door een passer met pin en potlood,
dan kan ik u zeggen, Marc:

De benen waren goed,
mijn pin stond schoon in ’t centrum
en met potlood stond op scherp.

Maar ge kent dat hé Marc,
er zijn ook gasten,
die een passer hebben met twee pinnen,
en gasten,
die een passer hebben met twee potloden.

En weet ge, Marc
’t is simpel hé,
celui qui voyage avec les cochons
doit manger le même pâté.
É”

Productie: Action Zoo Humain
Steun: Vlaamse Overheid, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent
Met dank aan: kc Vooruit, CAMPO, Geert Vandyck
Van en met: Zouzou Ben Chikha, Wilm Willaert, Tom Vermeir en Mourade Zeguendi
Coaching: Chokri Ben Chikha
Techniek: Niels Ieven
Kostuums: Marij De Brabandere
Affiche: Sarah Geypens

___________________________________________________

Toneelgroep NUNC
Het Geslacht Borgia Trilogie

Zaterdag 20 februari om 18u00
Zondag 21 februari om 11u00
Tickets ( inclusief maaltijd ) € 38,50
Online reservatie

Knetterend, zorgvuldig vormgegeven en met joie de vivre geregisseerd spelerstoneel over het hartveroverende monster Rodrigo Borgia. (KNACK)
Zo burlesk het klinkt, zo burlesk ziet het er ook uit. Schuinse humor wisselt af met beklijvende plaatjes, rauwe poëzie met rake solo’s. … Vitaliteit plus smeuïgheid: Het geslacht Borgia biedt heerlijk toneel. (De standaard)

Na een warm onthaalde première en tournee vorig seizoen speelt NUNC de Borgia trilogie een laatste keer in Gent.
Deze trilogie vertelt het verhaal van de roekeloze Italiaanse Borgia familie. Het Geslacht Borgia werd in de pers omschreven als “een mijlpaal in het Vlaamse theater*” gespeeld door “een energieke enthousiaste troep spelers waar het spelplezier van afdruipt*”.

Voor de laatste keer neemt NUNC je mee naar de wereld van macht, religie, dromen, nepotisme en seks. De voorstelling vertelt de rise and fall van de beruchte pausenfamilie die in minder dan tien jaar het Vaticaan omtoverde tot een speeltuin vol duistere maar amusante attracties. Het Geslacht Borgia is een voorstelling die verleidelijk en hard, ruw en mooi, geestig en triest. Een voorstelling die binnenkijkt bij een van de machtigste families ooit. Het Geslacht Borgia is “benijdenswaardig homogeen, lovenswaardig gedurfd, speels uitdagend. Een opsteker.*”

Een voorstelling over dromen en ambitie en met de nieuw gecomponeerde muziek van Jan Van Outryve en Brent Vanneste (Steak Number Eight) slaat de vlam in de pan. De Borgia pakken wat ze kunnen en doen dat als echte helden: snel, slim, geestig maar onverbiddelijk.

NUNC portretteert de Borgia familie in een “een welhaast Shakesperiaanse tragedie*”als een stel uitgelaten kinderen met de precisie van een scherpschutter.  De Borgia verleiden, ze zondigen, ze dromen.
Als een horde wilde honden walsen ze over de wereld te walsen. Ze willen niets minder dan alles. Want het doel heiligt de middelen zelfs bedrog, leugens, incest en moord.

Het Geslacht Borgia vertelt op het scherp van de snee met een troep kloeke spelers. Regisseur en auteur Van Tourhout zoekt met zijn ploeg naar een poëtische taal die het midden houdt tussen de hel en de hemel.

Voor de laatste keer in Gent wordt deze voorstelling als een geheel gespeeld. Drie voorstellingen met een menu tussendoor om je helemaal onder te dompelen in het fascinerende hart van de Borgia.

______________________________________________________________

Theater
DE KOE
Beckett Boulevard

Dinsdag 23 – zaterdag 27 februari
Tickets vanaf € 14
Online reservatie

Een politieke komedie over lust en hebzucht

Restaurant Ostend Queen op de bovenste verdieping van het Kursaal in Oostende. Een actrice legt aan haar ex-man haar plannen uit. Ze heeft genoeg van het leven op de planken en denkt er over na een politieke partij op te richten. De ober komt hen vergezellen en vraagt de politica in spe mee naar het casino beneden… Haar nobele politieke overtuigingen worden meteen op de proef gesteld: trapt ze in de val van lust, hebzucht, hoogmoed en faalangst?

Een politieke komedie waarin Samuel Beckett, Hillary Clinton, David Lynch, Woody Allen en Maggie De Block samenkomen. Zoals steeds bij De Koe weten we waar het stuk begint, maar niet waar het eindigt…
 van en met: Natali Broods, Willem de Wolf & Peter Van den Eede / een Koe-productie
 http://www.dekoe.be/

______________________________________________________________

volkstheater knop