header

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van ons programma?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

April 2015

Courtisane FestivalDe veertiende editie van het Courtisane Festival belooft een avontuurlijke reis door de wereld van cinema en een cinema van de wereld die vaak onzichtbaar blijft. Het programma biedt een staalkaart van uitdagend cinematografisch werk, wars van conventies, genres, disciplines en formats. In die geest stelt het zich open als een hub voor prikkelende dialogen en enthousiaste ontmoetingen tussen beeld en verbeelding, zien en inzien, kijken en leren.

In Minard staat op de openingsavond de film Fu Yu Zi (Father and Sons) van Wang Bing in de kijker gevolgd door een concert/screening met percussionist William Hooker die de film Body and Soul van Oscar Micheaux van een live klankband voorziet.

Woensdag 1 april 20u00
Tickets vanaf € 8
Online reservatie


Op de tweede festivaldag bestookt de in Los Angeles residerende geluidsalchemist John Wiese het publiek met een performance waarin brutale harsh noise, abstracte geluiden en onverwachte stiltes tot oorverdovende live ervaringen leiden. Vervolgens presenteert de Poolse Piotr Kurek geluidscollages van analoge synths en vintage studio materiaal waarna de Gentse Pauwel De Buck met tape loops, field recordings en ruwe elektronica sculpturaal aanvoelende laagjes geluid boetseert.

Donderdag 2 april 20u30
Tickets vanaf € 8
Online reservatie

 

De derde festivaldag staat in het teken van twee selectieprogramma's
(vrijdag 3 april, 20 en 22 uur) met recente films. In een eerste selectie zoomen Mainsqueeze van Jon Rafman (2014), Weresheglanspertheere van Sebastian Buerkner (2014), Hyperlinks or It Didn’t Happen van Cécile B. Evans (2014) en In Night Soil Fake Paradise van Melanie Bonajo (2015) in op de relatie tussen de echte en digitale realiteit. Een tweede selectie met Rabo de Peixe (Fish Tail) van Joaquim Pinto & Nuno Leonel (2015) toont een vervlogen tijdperk dat dichtbij en toch veraf beelden van geluk en dingen laat zien die er niet meer zijn.

Vrijdag 3 april 20u00 & 22u00
Online reservatie

 

Op de vierde festivaldag staat de muziek van Jakob Ullmann in een avondvullend concert centraal. Zijn werk bevat allicht de stilste geluiden die u ooit hoorde, maar is net daardoor van een enigmatische, diepe schoonheid.

Zaterdag 4 april 22u00
Online reservatie

_____________________________________________________________

WWM! & KotéKoer

Musical
SOHO CINDERS

Vrijdag 10 & zaterdag 11 april om 20u00
Zondag 12 april om 14u30 (!)
Tickets: € 20
Online reservatie

SOHO CINDERS vertelt het verhaal van Robbie, een homoseksuele student die een wasserette uitbaat in Soho. Om op het einde van de maand het huurgeld aan zijn twee walgelijke stiefzussen te kunnen betalen, laat hij zich in met oudere mannen.

Robbie heeft echter stiekem een relatie met kandidaat-burgemeester James Prince. Ze ontmoeten elkaar geregeld in het geniep, omdat James in het licht van de naderende verkiezingen niet wilt dat het publiek de waarheid over zijn geaardheid te weten komt. Wanneer alle partijen elkaar ontmoeten op een bal, en de wereld van Robbie en James botsen, moeten ze alles “uit de kast” halen voor hun “ze leefden nog lang en gelukkig”

SOHO CINDERS is een hilarische, satirische herwerking van het klassieke sprookje van Assepoester. Sprankelende muziek en grappige dialogen in een mengelmoes van politiek, seksschandalen en ware liefde in het hartje van de SOHO-wijk in Londen.

Meer informatie: http://www.wwmgent.be/

______________________________________________________________

BRUSSELS VOLKSTEJOÊTER
ABIGAIL’S PARTY (‘Cindy’s Surboum’ in het Brussels)

vrijdag 17 april 20u00
tickets : € 15 / € 13 (red)
online reservatie

"Abigail's Party" van Mike Leigh in een verbrusseling van Claude Lammens in een regie van Marc Bober.

Abigail’s Party (1977)
is een hilarische komedie van de cineast Mike Leigh.
In Groot-Brittannië is het stuk een absolute cult-hit.

Het verhaal speelt zich af in de jaren zeventig. Wendy en Laurent, een deftig koppel in een deftige buurt, organiseren een cocktail party voor hun buren. De kennismaking bij het eerste glas verloopt vlot...  Een satirische komedie die zich afspeelt in een milieu waarin oppervlakkigheid en honger naar bezit een gebrek aan huiselijk geluk maskeren.

Auteur: Mike Leigh
Verbrusseling: Claude Lammens
Regie: Marc Bober
Assistentie: Monique Boonen
Spel: Kathleen Seghers, Kevin Van Doorslaer, Anouk Van Doosselaer, Geert Dehaes, Ani Leroy
Decorontwerp: Barbara Vandendriessche
Decorbouw: De Muur Gent (Paul De Braeckeleer)
Lichtontwerp: Jaak Van de Velde
Kostuums: Veerle Hasselman
Rekwisieten: Hélène Meylemans

reportage

het “fenomeen” Brussels Volkstejoêter ….

Met meer dan 20 voltreffers sinds 2002 die steeds een verrassende en vernieuwende scenografie kenden en telkens werden opgevoerd voor een zeer groot en enthousiast publiek, is het Brussels Volkstejoêter uitgegroeid tot een “fenomeen” in de theaterwereld. Zijn verbrusselingen van bestaande theaterstukken dragen bij tot de verjonging, de vernieuwing, de alom voelbare en zichtbare interesse voor het Brussels dialect omdat ze met een doortastende benadering de personages Brusselse ‘tripes’ meegeeft.  Dit alles scherpt de geloofwaardigheid in het Brussels Volkstejoêter aan.

Met de productie ‘Abigail’s party’ ambieert het Brussels Volkstejoêter haar geografische grenzen te verleggen.  Er wordt gekozen voor een jonge en zeer ervaren casting (de acteurs speelden mee in meerdere vorige producties), omringt door een artistiek team met de crème de la crème; 
Chris Lomme (acteurscoaching), Paul Michiels (muziek), Marc Bober (regie), … zij hoeven waarschijnlijk niet meer voorgesteld worden.

______________________________________________________________

______________________________________________________________

 

Compagnie Blauwtong (I-Luna Group)
ism Skordature pe & Karolien Soete

TOUR DE FORCE

 dinsdag 21 april 20u00
tickets:  € 16 / € 11 ( red )
online reservatie

Ge kunt op twee verschillende manieren dromen,
ge kunt dromen met uw hoofd ergens tussen de wolken en de sterren, 
of ge kunt dromen met uw beide voeten op de grond.
Ik droom met mijn beide voeten op de pedalen. 

Als ge dorst hebt moet ge drinken.
Als ge honger hebt moet ge eten, 
als ge geil loopt moet ge neuken…
Maar als ge de Tour moet winnen, 
wat moet ge dan doen? 

Een voorstelling over een man die zweeft tussen hoogmoed en val.
Met live muziek van Skordatura Punkjazz Ensemble en beeldende interventies van Karolien Soete. 

Spel en Concept: Johnny De Meyer & Mathias Van Mieghem.
Muziek: olv. Skordatura Punkjazz Ensemble.
Zang: Hannah Van Eenoo. 
Beelden werk: Karolien Soete.
Dramaturgie: Turid Sintobin. 
Vormgeving en kostuum: Anny Maes.
Techniek: olv. Charlotte Heyndrickx. 
Fotografie: Monica Monté. 

Meer informatie:
www.compagnieblauwtong.be
www.facebook.com/compagnieblauwtong

______________________________________________________________

Herwig Deweerdt, Marc Cosyns & Rik Verstrepen
MOREEL ALFABET

Woensdag  22 & donderdag 23 april 20u00
Tickets: voorverkoop € 15 / avondkassa € 18
Online reservatie

Medisch-ethische kwesties op het theater brengen in een poëtisch-verhalende en humoristisch-provocerende taal, is de uitdaging van de monoloog die Marc Cosyns houdt, in dialoog met zijn publiek. Wat in de zaal mag maar niet moet, kan zeker bediscussieerd worden op alle sociale media:
                                 iMoral Taboos
Over morele onderwerpen waarbij iedereen dagelijks nauw betrokken is, brengt hij als huisarts en lesgever maar ook als vriend, vijand,  partner, loser, vader, opa, Vlaming en Belg hoe hij nadenkt over wat hij ziet en voelt, wat hij doet en hoe hij dit toetst aan de toeschouwer: zeg eens A……………..tot Z

Alles begint met een morele  uitspraak in het Grieks… installeer dus de gepaste vertaalapp vooraf en laat je GSM/smartphone aan tijdens de voorstelling.

In een regie van Herwig Deweerdt
met originele sound van Rik Verstrepen op viool en harmonium,
Begeleid door de groep Djurdjevak

www.hint-producties.be

_______________________________________________________________

The Singhing Sisters present:
“Opera meets Jazz!”

Vrijdag 24 april 20u00
Tickets: € 13 ( vvk ) / € 15 ( avk )
Online reservatie

Twee zingende zussen met de klinkende naam 'Singh' brengen hun muzikale passie samen in een eigen muziekproductie waarin ze samen en los van elkaar floreren binnen hun eigen stijl, namelijk als Opera- en Jazz zangeres.
Zij worden muzikaal ondersteund door een live band met Stijn Wauters aan de piano (NeoNerd, The Jacquelines), Jeroen Goegebuer (o.a. jazzviolist bij Sioen, Soulwax, Follia) en Chris Mentens (o.a. Jazz bassist bij Chris Joris, Mal Waldron, Judy Niemack).
Het ‘Singhing Sisters’ project betreft een totaalconcept waarin de grootste clichés van Opera- en jazz zangeressen muzikaal worden uitvergroot met een universele verhaallijn, gebracht met een lach en een traan. Om het geheel tot zijn recht te laten komen maken zij gebruik van verschillende podiumkunsten tijdens hun muzikale optreden.

Live muziek, gebracht op een bedje van professionaliteit, overgoten met een warme gloed van muzikale virtuositeit, besprenkeld met pittige acteerprestaties, gekruid met natuurlijke aroma's van stuk voor stuk getalenteerde muzikanten.

De verhaallijn wordt gebonden door filmfragmenten uit de stijlperiode '40-'50, waarin Pieter Embrechts de rol van begeerlijke Adonis vertolkt, terwijl theatermaker Haider Al Timimi de verhaallijn kneedde tot een smakelijk geheel.

Teaser YouTube

_______________________________________________________________

The Lunatic Comedy Club presenteert:

LUNATIC COMEDY AWARD 2015

Zaterdag 25 april 20u00
Tickets: € 13 voorverkoop  / € 15 avondkassa
Online reservatie

meer informatie : www.lunatics.be

_______________________________________________________________

 

NTGent presenteert:

Rosalie Niemand – NTGent50

Donderdag 30 april, vrijdag 1 & zaterdag 2 mei om 20u00
Online reservatie

Spiegelproject naar aanleiding van 50 jaar Stadsgezelschap

In 2008 begon de afdeling publiekswerking van NTGent met spiegelprojecten: voorstellingen die zich spiegelden aan de 'echte' NTGent-voorstellingen. In 2015 zetten we de kers op de taart met drie spiegelprojecten waarbij we naar aanleiding van onze vijftigste verjaardag grasduinen in het rijke NTGent-verleden en zowel de regie als de dramaturgie in handen geven van (h)echte duo’s uit ons 'Huis van spelers'.

We vieren ook graag met de Gentse amateurtheaters: Rosalie Niemand van Jan De Vuyst naar Elisabeth Marain (NTG, seizoen 1988-1989) blijft een boeiend verhaal waarmee regisseur Julie Van den Berghe en dramaturg Bernard Dewulf graag aan de slag gaan.

_____________________________________________________________

volkstheater knop