header

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van ons programma?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

April 2015

WWM! & KotéKoer

Musical
SOHO CINDERS

Vrijdag 10 & zaterdag 11 april om 20u00
Zondag 12 april om 14u30 (!)
Tickets: € 20
Online reservatie

SOHO CINDERS vertelt het verhaal van Robbie, een homoseksuele student die een wasserette uitbaat in Soho. Om op het einde van de maand het huurgeld aan zijn twee walgelijke stiefzussen te kunnen betalen, laat hij zich in met oudere mannen.

Robbie heeft echter stiekem een relatie met kandidaat-burgemeester James Prince. Ze ontmoeten elkaar geregeld in het geniep, omdat James in het licht van de naderende verkiezingen niet wilt dat het publiek de waarheid over zijn geaardheid te weten komt. Wanneer alle partijen elkaar ontmoeten op een bal, en de wereld van Robbie en James botsen, moeten ze alles “uit de kast” halen voor hun “ze leefden nog lang en gelukkig”

SOHO CINDERS is een hilarische, satirische herwerking van het klassieke sprookje van Assepoester. Sprankelende muziek en grappige dialogen in een mengelmoes van politiek, seksschandalen en ware liefde in het hartje van de SOHO-wijk in Londen.

Meer informatie: http://www.wwmgent.be/

______________________________________________________________

 

Herwig Deweerdt, Marc Cosyns & Rik Verstrepen
MOREEL ALFABET

Woensdag  22 & donderdag 23 april 20u00
Tickets: voorverkoop € 12 / avondkassa € 15
Online reservatie

Medisch-ethische kwesties voorleggen in een verstaanbare, verhalende, humoristisch-provocerende taal is de uitdaging van een boek dat Marc Cosyns voorstelt in een monoloog , in dialoog met zijn publiek. Je vergeet meteen dat het over een boek gaat maar je wil na de voorstelling er wel een boek over kopen en er over discussiëren en reflecteren op alle bestaande sociale media.

Over morele onderwerpen waarbij men  dagelijks nauw betrokken is. Als  acteur speelt hij huisarts en lesgever maar ook vriend, vijand,  partner, loser, vader en opa die schoon nadenkt over wat hij voelt, wat hij ervaart, wat hij doet en hoe hij dit toetst  aan de toeschouwer : zeg eens A………………….tot Z.

En alles begint met een morele  uitspraak in het Latijn…installeer dus de gepaste vertalingsapp vooraf en laat je GSM/smartphone aan tijdens de voorstelling.
In een regie van Herwig Deweerdt
met originele sound van Rik Verstrepen op viool en harmonium

_______________________________________________________________

 

NTGent presenteert:

Rosalie Niemand – NTGent50

Donderdag 30 april, vrijdag 1 & zaterdag 2 mei om 20u00
Online reservatie

Spiegelproject naar aanleiding van 50 jaar Stadsgezelschap

In 2008 begon de afdeling publiekswerking van NTGent met spiegelprojecten: voorstellingen die zich spiegelden aan de 'echte' NTGent-voorstellingen. In 2015 zetten we de kers op de taart met drie spiegelprojecten waarbij we naar aanleiding van onze vijftigste verjaardag grasduinen in het rijke NTGent-verleden en zowel de regie als de dramaturgie in handen geven van (h)echte duo’s uit ons 'Huis van spelers'.

We vieren ook graag met de Gentse amateurtheaters: Rosalie Niemand van Jan De Vuyst naar Elisabeth Marain (NTG, seizoen 1988-1989) blijft een boeiend verhaal waarmee regisseur Julie Van den Berghe en dramaturg Bernard Dewulf graag aan de slag gaan.

_____________________________________________________________

volkstheater knop