header

 

 

April 2014

COURTISANE FESTIVAL
notes on cinema
woensdag 2 april tem zondag 6 april
tickets: € 8
online reservatie

De 13de editie van het Courtisane Festival is een avontuurlijke reis door een wereld van cinema en een cinema van de wereld die al te vaak onzichtbaar blijft.

Met films van o.a. Ken Jacobs (Artist in focus), Wang Bing, Mati Diop, Aglaia Konrad, Larry Gottheim, Marine Hugonnier, Stephanie Spray & Pacho Velez, Benjamin Tiven, Robert Beavers, Joaquim Pinto, Laure Prouvost, Laida Lertxundi, Bruce Baillie, Nathaniel Dorsky, Alexandra Cuesta, Elke Marhöfer, Robert Fenz, Lewis Klahr, Camille Henrot, Nicolás Guillén Landrián, Peter Emmanuel Goldman, Leni Huyghe, Sirah Foighel Brutman & Eitan Efrat, Sarah Vanagt, Chris Marker & Léo Hurwitz, Eric Baudelaire, Olivier Dekegel, Ben Rivers & Ben Russell, Djibril Diop Mambéty, Kidlat Tahimik, Med Hondo, Carlos Mayolo & Luis Ospina, Glauber Rocha, …
Met concerten en performances van o.a. Akio Suzuki & Aki Onda, Julius Eastman, Wanda Group, Christina Vantzou (i.s.m. Vooruit)

alle info op www.courtisane.be

in samenwerking met: Minard, Sphinx cinema, KASK / School of Arts, Kunstencentrum Vooruit, KIOSK, BAM, Ugent, HoGent, HISK, CINEMATEK, Bozar Cinema, SoundImageCulture, Museum dr. Guislain
met de steun van: De Vlaamse Overheid, Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen, Embassy of Mexico Brussels, Europese Commissie, L'Internationale, XIO, FedEx, JS Piano's, Vidisquare, Beursschouwburg, CellAR, TRP

_____________________________________________________________

’t Lindecoulisken presenteert:

volkstheater
Het lijk is zoek
donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 april om 20u00
zondag 13 april om 15u00
tickets:  15 euro
online reservatie


______________________________________________________________


Dienst Monumentenzorg en Architectuur stelt voor: VOORJAARSLEZINGEN

Academisme in het straatbeeld: de bouwscène in de tweede helft van de 18de eeuw in Gent.
zondag 13 april om 10u30
gratis mits inschrijving vanaf 1 april tot 10 april via Gentinfo 09/ 210 10 10

Deze lezing focust op de invloed van de omstreeks 1750 opgerichte Kunstacademie op de huizenbouw in de stad Gent in de tweede helft van de 18de eeuw. Het zal blijken dat deze nieuwe instelling het instituut bij uitstek was om architecten te vormen en op te leiden in een meer modieuze en meer op Frankrijk gerichte stijl. Door enkele voorbeelden zal worden aangetoond dat met de komst van de Academie het uitzicht van de stad veranderde.

Spreker: Tim De Doncker, doctor in de geschiedenis en praktijkassistent Instituut voor Vroegmoderne Geschiedenis UGent.

______________________________________________________________

Democrazy presenteert:

Concert
The Webb Sisters
‘ When will you come home?’

dinsdag 15 april
tickets: VVK € 25 + reservatiekost ) / AVK € 28
online reservatie

Voor wie neemt Leonard Cohen zijn hoed af? Op het podium dan nog? Jawel, voor The Webb Sisters. Of in zijn woorden: 'The Sublime Webb Sisters'! Ondertussen mochten ze zelfs al zo'n 300 keer met de meester optreden. De Britse zusjes mochten ook al mee het podium op met Gotye, Jamie Cullum, Jason Mraz, Rufus Wainwright, …, traden al meermaals op voor de Britse koninklijke familie, maar uiteindelijk zijn ze toch vooral bekend voor hun glansvolle gastrollen bij Leonard Cohen. Voor wie zijn stemmen en klanken graag harmonieus en geraffineerd aanhoort. Mis The Webb Sisters niet!

www.democrazy.be

_____________________________________________________________


Democrazy presenteert:

YUKO ( cd- voorstelling )
Hear Hear! ( A Chear )
woensdag 16 april
tickets:  VVK € 13,75 / AVK € 15
online reservatie

 Met Yuko's eerste plaat, For Times When Ears Are Sore (2008), kon de band als het Belgische broertje van Bon Iver en Nick Drake beschouwd worden. Dit debuut werd fél gesmaakt door de Belgische pers: “Kinderlijke onschuld: naïef maar niet onnozel, charmant maar niet banaal" (Humo). Op hun tweede plaat, As If We Were Dancing (2011), perfectioneerde Yuko zich: mooie, dromerige melodieën werden gekoppeld aan dansbare ritmes.
Binnenkort volgt het derde album, Long Sleeves Cause Accidents (2014), vol onvoorspelbare pop tunes met barokke invloeden. Die klassieke invloed is verweven in de structuren en melodieën van de songs, wat het moeilijk maakt om een label op de band te plakken. De nieuwe sound zal ook wel aan de nieuwe bezetting van de band liggen: drumster Karen Willems (Zita Swoon Group, Inwolves) blijft lid en verder hebben Jasper Maekelberg (Faces on TV, werkte samen met o.a. Jef Neve en Mintzkov) en Thomas Mortier (Ministers van de Noordzee) zich aangesloten bij Yuko. De sopraan Deborah Cachet voegt enkele indrukwekkende guest vocals toe aan een paar tracks. 

Voorprogramma wordt verzorgd door Hear, Hear! (A Cheer), de band rond Tomas Verheyen, die zelf nog bij Yuko heeft gespeeld. Vorig jaar schopte de band het tot de selectie bij de Nieuwe Lichting van Studio Brussel. To be continued! 

meer informatie : www.democrazy.be

_____________________________________________________________

We Want More ! vzw presenteert:

kindermusical
DE DRIE BIGGETJES
vrijdag 18 april om 20u00
zaterdag 19 april om 15u00 en om 20u00
zondag 20 april om 15u00
tickets: € 16 / € 13 ( kinderen tem 12 jaar )
online reservatie

Heb je altijd al willen weten wat er van de 3 biggetjes is geworden? Waar de grote, boze wolf zich nu nog mee bezighoudt?
Of z´n 3 zonen even angstaanjagend zijn als hun vader? Ben je ook benieuwd naar het geheime wapen van de 3 biggetjes?


Kom dan kijken, en hopelijk kom je erachter voor de wolvenhorde je te pakken krijgt. We Want More! vzw is trots deze musical te kunnen spelen! Het belooft een geweldige productie te worden, met oogverblindende kostuums en het grootste decor uit de WWM!-historie! Voor ons vijfjarig bestaan mocht het dan ook net ietsje meer zijn.  

______________________________________________________________

theater
Ensemble Leporello
De gebroeders Degrave
dinsdag 22 en woensdag 23 april om 20u00
tickets: € 15 / € 12 (red)
online reservatie

In deze rijk gedocumenteerde theaterproductie ontwikkelen acteurs Kurt Defrancq en Jonas Van Thielen een biografie van de legendarische Oostendse gebroeders Degrave, die in 1894 door het Franse gerecht ter dood werden veroordeeld.

De twee acteurs spelen Oostendse figuren na, die de gebroeders gekend hebben, of ze stellen zich op als speurders die het vermeende misdrijf (zevenvoudige moord en piraterie) en de rechtzaak bij de Maritieme Rechtbank van Brest onder de loep nemen.

Geleidelijk vereenzelvigen ze zich met de Oostendse broers: Kurt Defrancq
als Léonce Degrave, Jonas Van Thielen als Eugène Degrave. De figuren op het toneel en hun historische alter ego’s lijken gevangene en slachtoffer van het wereldbeeld waarin ze zichzelf ten tonele voeren. Zijn ze wat ze van zichzelf geloven, zijn ze wat de wereld van hen maakt ?
  
naar een idee van Kurt Defrancq
regie: Dirk Opstaele
spel: Kurt Defrancq en Jonas Van Thielen
scenografie: Ief Spincemaille
kostuums: Nathalie De Cooman
techniek: Philip Gybels

______________________________________________________________

Democrazy presenteert:

Reena Riot
Ides Moon
donderdag 24 april
tickets: VVK € 10 ( excl reservatiekost ) / AVK € 13
online reservatie

 

Reena Riot a.k.a. Naomi Sijmons is sinds de Radio1 sessie van The Scabs (oktober 2010) en haar finaleplaats in Humo’s Rock Rally 2012 niet meer weg te denken uit de Belgische rock-scene.

Een 1e EP getiteld Reena Riot kwam er in het voorjaar van 2013. Het leverde de band onmiddellijk lovende kritieken van onder andere De Standaard (****) en De Morgen. Live weten ze ook te overtuigen. Reena Riot speelde een memorabel concert op 21 juli tijdens de Gentse Feesten en tourde in het najaar door Vlaanderen met als afsluiter een headline spot tijdens Glimps festival.

Eind vorig jaar dook de groep opnieuw de studio in onder leiding van Mauro Pawlowski voor de opnames van de 2e EP. Deze EP wordt gereleased in maart, en bevat opnieuw 5 ijzersterke songs geschreven door Naomi.

Op 24 april komt Reena Riot u verwennen in de prachtige Minard schouwburg waar ze naast songs uit de nieuwe EP ook enkele (ondertussen) “klassiekers” zal brengen.

Het voorprogramma zal verzorgd worden door Ides Moon. Ides Moon brengt etherische melodieën gekoppeld aan dwingende, dwarse grooves in strakke songs. Denk Radiohead In Rainbows, maar droom een unieke, organisch-warme sound. Op 15 maart bregen ze hun eerste EP uit, die ze dan hier live gaan voorstellen.

meer informatie : www.democrazy.be

______________________________________________________________


de ‘Goochelclub van Drongen’ presenteert:

The amazing story of Magic
zaterdag 26 april om 20u00 ( extra voorstelling om 15u00 ! )
tickets: € 17
online reservatie

Ter gelegenheid van hun 10-jarig jubileum organiseert de “Goochelclub van Drongen” een illusieshow met als titel “The amazing story of Magic”. Niets is echter wat het lijkt: het is onze eigen, onwaarschijnlijke, knettergekke, Monty Python achtige interpretatie van hoe de wereld kennis heeft gemaakt met goochelaars. Totaal fout maar wel fun!
Entertainment en volwassen humor staan centraal in dit wervelend spektakel. Muziek en vrouwelijk schoon zullen jullie op gepaste tijden afleiden van de echte truken! Laat je verrassen en verbazen! Kom dit zien en men zegge het voort!

______________________________________________________________

Vooruit presenteert:

theater
TG Stan
JDX - A Public Enemy
woensdag 30 april tem zaterdag 3 mei om 20u00
online reservatie

tg stan

De federale verkiezingen én hun 25-jarig bestaan, twee goede aanleidingen voor STAN om ‘JDX – A Public Enemy’ uit 1993 te hernemen. In 2007 selecteerde Knack het stuk voor haar reeks van belangrijkste tien Vlaamse producties van na 1950. Een knap staaltje no-nonsensetheater met een hoog maatschappijkritisch gehalte. In de voorstelling – gebaseerd op ‘Een vijand van het volk’ van Henrik Ibsen – ontdekt een dokter dat het water in het nieuwe kuuroord ernstig vervuild is. Zijn broer, de burgemeester van de stad, weigert op te treden wegens de zware financiële gevolgen die dat zou hebben. Met populistische retoriek krijgt hij al snel de inwoners op zijn hand en de goedbedoelende dokter wordt gebrandmerkt als ‘vijand van het volk’…

www.stan.be
van & met: Jolente De Keersmaeker, Sara De Roo, Damiaan De Schrijver & Frank Vercruyssen

_____________________________________________________________

volkstheater knop